Filme

#romania #top filme #filme straine #realizare filme #Modigliani #An American Haunting #Callas Forever #Blood and Chocolate #Highlander: Endgame

Top 5 cele mai scumpe filme straine realizate in Romania

Producatorii straini au preferat in ultimii ani sa-si mute platourile de filmare in Romania din motive strict financiare. De ce sa filmezi, de exemplu, in Germania, cand in estul Europei costurile de productie sunt cu mult mai mici? Chiar si in aceste conditii, sunt destule productii realizate in Romania pentru care s-au cheltuit milioane de dolari. Descopera, in continuare, cateva dintre ele!


5. Modigliani (2004)

In 2004, Andy Garcia intra in pielea celebrului pictor Amedeo Modigliani. Garcia si restul staff-ului si-au stabilit sediul in Romania, iar rezultatele nu au intarziat sa apara. "Modigliani" a fost cotat de prestigiosul site de specialitate IMDB cu nota 6.9. Costurile necesare pentru realizarea acestei pelicule s-au ridicat la 12 milioane de dolari.


4. An American Haunting

"An American Haunting" are la baza o poveste cat se poate de reala. Este vorba despre singurul caz din istoria Statelor Unite in care un spirit ucide un om. Din distributia filmului fac parte Donald Sutherland si Sissy Spacek. Costurile productiei filmate pe platourile de la Buftea s-au ridicat la 14 milioane de dolari.


3. Callas Forever

Ultimele zile din viata renumitei cantarete de opera Maria Callas sunt redate exemplar in "Callas Forever", o productie filmata in Romania sub bagheta faimosului Franco Zeffirelli. Filmul in care apar Jeremy Irons si Fanny Ardant a costat in jur de 15 milioane de dolari.


2. Blood and Chocolate

O alta pelicula scumpa filmata la Bucuresti a fost "Blood and Chocolate", in care singurul nume cunoscut este cel al actorului francez Oliver Martinez, logodnicul lui Halle Berry. Pelicula infatiseaza povestea unei adolescente-varcolac, prinsa intre cel mai mare secret al familiei sale si dragostea pentru un barbat. Pentru finantarea acestei productii a fost nevoie de circa 20 de milioane de dolari.


1. Highlander: Endgame

Highlander: Endgame este un film care amesteca povestile din seria "Highlander" si din popularul serial TV omonim din anii '90. Adrian Paul si Christopher Lambert sunt interpretii celor doi nemuritori care-si unesc fortele impotriva raului suprem. Pelicula filmata in tara noastra a costat nu mai putin de 25 de milioane de dolari.



Sursa foto: lemonde.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea