Filme

#filme bune #filme necunoscute #premiu oscar #filme hollywood

Top 4 filme excelente, dar foarte putin cunoscute

Au fost recompensate cu premii Oscar, s-au bucurat de notorietate si succes la vremea aparitiei lor, dupa care au cazut in uitare. Este vorba despre cateva filme hollywoodiene, adevarate bijuterii cinematografice, cu care publicul cinefil de astazi nu este tocmai familiarizat. Iata patru dintre ele, despre care nu ai auzit, dar pe care ar merita sa le descoperi!

1. A Man for All Seasons (1966)

Despre filmul care a insfacat nu mai putin de sase premii Oscar nu a auzit foarte multa lume. Pelicula biografica spune povestea lui Thomas Moore, cel care l-a sustinut pe regele Henric al VIII-lea atunci cand acesta s-a opus Bisericii Catolice, dorindu-si sa divorteze pentru a se putea recasatori.

Distributie: Paul Scofield, Wendy Hiller, Leo McKern
Scenariu: Robert Bolt
Regie: Fred Zinnemann

2. Breaking Away (1979)

Un alt film recompensat de Academia Americana de Film, dar care nu se poate lauda cu o notorietate pe masura calitatii sale, este "Breaking Away". Pelicula, un proiect de suflet al scenaristului Steve Tesich pentru care a si castigat premiul Oscar, se concretizeaza intr-o naratiune emotionanta si amuzanta, deopotriva, despre un tanar proaspat iesit de pe bancile liceului, obsedat de echipa de ciclism a Italiei.

Distributie: Dennis Christopher, Dennis Quaid, Daniel Stern
Scenariu: Steve Tesich
Regie: Peter Yates

3. The Trial (1962)

Inspirat dupa cartea omonima, scrisa de Franz Kafka, "Procesul" este un film care, conform opiniei actorului Franz Oz, este chiar mai reusit decat opera care l-a inspirat! Afirmatia sa se bazeaza pe faptul ca Orson Welles, care s-a aflat la carma acestuia, a intuit dorintele publicului si a creionat pelicula astfel incat sa ii indeplineasca asteptarile.

Distributie: Anthony Perkins, Jeanne Moreau, Romy Schneider
Scenariu: Franz Kafka (romanul), Orson Welles (scenariul)
Regie: Orson Welles

4. Can't Stop the Music (1980)

Critica de specialitate nu considera "Can't Stop the Music" o capodopera, insa, chiar si asa, musicalul care spune povestea romantata a trupei The Village People este teribil de amuzant si o adevarata incantare pentru iubitorii muzicii disco.

Distributie: Alex Briley, David Hodo, Glenn Hughes
Scenariu: Allan Carr, Bronte Woodard
Regie: Nancy Walker



Sursa foto: ilovetheoscars.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea