Filme

#king kong #godzilla #top filme #filme celebre # filme cu monstri #monstri

Top 4 filme cu monstri uriasi

Filmele cu monstri uriasi inspaimanta publicul din lumea intreaga de decenii bune si o vor face si in continuare. Bazate pe legende sau doar pe creativitate, aceste pelicule ofera imagini incredibile ce nu au cum sa nu impresioneze ori sa socheze. Descopera, in continuare, patru dintre filmele cu cei mai spectaculosi monstri uriasi!

4. Mothra

"Mothra" este filmul japonez care, in 1961, a facut cunostinta publicului cu un monstru sub forma de fluture (sau molie) urias, care, ulterior, si-a facut aparitia in numeroase pelicule din Tara Soarelului Rasare. Aceasta insecta de sex feminin este descrisa ca avand aripi atat de puternice, incat pot crea chiar si o tornada.

Mothra este considerat un monstru prietenos care protejeaza omenirea de creaturile malefice care o ataca. Una dintre armele sale sunt sagetile otravite pe care le arunca din abdomen.

Foto: listverse.com

3. Clash of the Titans

Versiunea originala a filmului "Infruntarea titanilor" a aparut in anul 1981 si a inclus un Kraken urias, creat de Ray Harryhausen. Conform scenariului acestui film, Kraken-ul era cel mai puternic titan, creat de zeul Hades pentru a-i distruge pe ceilalti titani si a le permite olimpienilor sa preia controlul asupra umanitatii.

Interesant de mentionat ar fi faptul ca, desi apare in film ca facand parte din mitologia greaca, monstrul Kraken nu a fost nicicand inclus in aceasta, ci in milologia nordica.



Foto: listverse.com

2. King Kong

Uriasa primata a aparut pentru prima data in filmul "King Kong" din 1933. A devenit un monstru emblematic, drept dovada stand remake-urile realizate mai aproape de zilele noastre. Monstruozitatea sa consta doar in dimensiunile sale - in rest, King Kong are aspectul obisnuit al unei primate.



Foto: listverse.com

1. Godzilla

Godzilla - in cultura japoneza, Gojira - este unul dintre cei mai faimosi monstri uriasi regasiti in peliculele cinematografice. Primul film a fost lansat in 1954 si a beneficiat de o sumedenie de remake-uri, printre care se numara si dezastrul american "Godzilla" din 1998. Monstrul cu aspect de dinozaur pare sa aiba o inaltime de circa 120 metri si corpul acoperit de solzi.

Foto: listverse.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea