Filme

#black swan #shutter island #filme psihologice #a beautiful mind

Top 3 filme psihologice pe care sa nu le ratezi

Filmele psihologice sunt mai mult decat simple proiectii cinematografice bazate pe un scenariu oarecare. Ele iti activeaza procesele gandirii, te imbie la reflectie, iti solicita atentia in totalitate si te determina sa privesti viata cu alti ochi.

Fara doar si poate, filmele psihologice au un farmec aparte, incomparabil cu alte genuri cinematografice. Iata o lista de productii de acest tip, pe care nu trebuie sa le ratezi, potrivit site-ului de specialitate all-about-psychology.com.


1. A Beautiful Mind (2011)

Regizor: Ron Howard
Scenaristi: Akiva Goldsman, Sylvia Nasar
Distributie: Russell Crowe, Ed Harris, Jennifer Connelly

Castigator a patru premii ale Academiei Americane de Film, inclusiv la categoria Best Picture, filmul "A Beautiful Mind" il infatiseaza pe Russel Crowe in rolul unui matematician ilustru, pe nume John Nash, ce ajunge sa fie implicat intr-o conspiratie misterioasa. Doar sotia lui devotata, interpretata de Jennifer Connelly, il poate ajuta in aceasta poveste despre curaj, pasiune si triumf.


2. Shutter Island (2010)

Regizor: Martin Scorsese
Scenarist: Laeta Kalogridis
Distributie: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley

Cand americanul Marshal Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) ajunge la un azil pentru criminalii cu tulburari psihice de pe Shutter Island, ceea ce la inceput parea sa fie doar o investigatie de rutina, ia cu rapiditate o turnura sinistra. Protagonistul incepe sa afle tot mai multe fapte socante despre insula, unde multi ajungi, dar de unde nimeni nu mai poate pleca.


3. Black Swan (2010)

Regizor: Darren Aronofsky
Scenarist: Mark Heyman
Distributie: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel

Acest thriller psihosexual lansat in 2010 nu te poate lasa decat cu lacrimi in ochi. Natalie Portman interpreteaza rolul vietii sale in pielea Ninei, o balerina excelenta, dar instalabila psihic, aflata la granita malnutritiei. Impinsa catre limita maxima a pericolului de catre directorul sau artistic si amenintata de dansatoarea ei rivala (Mila Kunis), Nina incepe sa piarda usor contactul cu realitatea, iar viata ei se transforma intr-un adevarat cosmar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea