Filme

#filme #muzica rock #top filme #filme tari

Top 3 filme cu muzica rock

Muzica rock si cinematografia merg foarte bine combinate, mai ales cand este vorba despre trupe de succes, care au starnit adevarate frenezii la vremea respectiva. Almost Famous, This Is Spinal Tap si A Hard Day's Night sunt cele mai bune filme din aceasta categorie. Iata mai multe detalii despre ele.

1. Almost Famous (2000)

William, un tanar jurnalist care colaboreaza cu revista Rolling Stones, are ocazia de a scrie despre trupa Stillwater, care se anunta a deveni un mare succes. Acesta merge in turneu cu trupa respectiva, desi mama sa se impotriveste si ii recomanda acestuia sa nu se implice in acest proiect.

Pe masura ce trece timpul, iar turneul este in plina desfasurare, William incepe sa se implice tot mai mult in viata trupei si sa fie din ce in ce mai putin un jurnalist care ar trebui sa aiba un spirit de observatie bine dezvoltat. Acest lucru ii poate ruina proiectul, dar si cariera.

2. This Is Spinal Tap (1984)

Spinal Tap, o trupa de heavy metal din Marea Britanie, are un concert de revenire in America, acolo unde sunt insotiti de un fac inrait. Acesta din urma isi doreste sa faca un documentar despre trupa, dar si despre concert. Scopul lui Marty, cel care realizeaza filmul documentar, este de a aduce la viata o trupa care nu mai are succes, prin intermediul filmarilor din
backstage si a clipurilor false din concerte.

3. A Hard Day's Night (1964)

A Hard Day's Night este o productie alb-negru, care ii are in rolul principal pe membrii trupei The Beatles: John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr in timpul frenezia Beatlemania. Filmul are la baza cateva saptamani din viata grupului The Beatles si a avut un succes uimitor, atat din punct de vede financiar, cat si in ceea ce priveste criticile.

Filmul a fost scris de Alun Owen si a fost numit de revista Time, unul dintre cele mai bune 100 de filme ale tuturor timpurilor.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea