Filme

Top 10 tineri actori de la Hollywood

1. 1.1. Michael Cera

Are doar 19 ani, dar Michael Cera se anunta a fi unul dintre cei mai talentati actori ai noii generatii de la Hollywood. Si-a facut debutul in lumea filmului in serialul Arrested Development, dar a impresionat criticii cu rolurile de adolescent sensibil din Superbad si mult premiatul Juno, unde a facut echipa cu la fel de tanara Ellen Page.

Michael Cera

2. 2.2. paul dano

Paul Dano a impresionat criticii si publicul cinefil cu rolul adolescentului singuratic ce-si manifesta rebeliunea prin tacere in Little Miss Sunshine, dar ne-a lasat fara replica cu prestatia excelenta in rolul unui tanar preot, fiul unui magnat al petrolului in filmul premiat cu Oscar, There Will Be Blood. Urmatorul rol il va avea in productia lui Spike Jonze, where the wild things are.

paul dano

3. 3.3. Micheal Pitt

S-a facut remarcat in pelicula lui Bernardo Bertolucci, The Dreamers, unde a interpretat rolul unui tanar american idealist ratacit in lumea nebuna si dezinhibata a Parisului. Michael Pitt are mult talent si a dovedit-o alegandu-si roluri mai putin obisnuite in filme fara rezonanta de blockbuster, precum Hedwig & the Angry Inch, The Village sau Last Days, o productie biografica despre viata lui Kurt Cobain, in regia lui Gus Van Sant. Urmatorul rol in care il veti putea este cel din Funny Games, unde joaca un psihopat ce terorizeaza personajul interpretat de Naomi Watts.

michael pitt

4. 4.4. Emile Hirsch

La numai 22 de ani, Emile Hirsch este considerat un viitor mare actor in cetatea filmului. A impresionat inca de la debutul din 2002 cu rolul unui adolescent rebel in Dangerous Lives of Altar Boys, si a continuat cu prestatii actoricesti de exceptie in The Girl Next Door si Lords of Dogtown. Talentul sau l-a uimit si pe Sean Penn care i-a incredintat un rol in filmul Into the Wild. Criticii de specialitate au fost de parere ca Emile Hirsch ar fi trebuit cel putin nominalizat la Oscar pentru performanta sa din pelicula regizata de Penn. Va ajunge in curand pe ecranele noastre cu filmul Speed Racer, in regia fratilor Wachowski.

emile hirsch

5. 5.5. Jamie Bell

A impresionat o lume intreaga cu rolul de debut din pelicula lui Stephen Daldry, Billy Elliot: un baietel cu o mare pasiune pentru balet si o dorinta si mai mare de a-si face o cariera din dans in ciuda tuturor obstacolelor. Jamie Bell (21) a continuat sa ne uimeasca chiar si cu roluri secundare in filme precum, Nicholas Nickleby, Dear Wendy, King Kong, Flags of Our Fathers sau Jumper (de altfel, singurul motiv pentru care merita sa vedeti acest film). Urmatorul sau rol va fi intr-o drama despre al doilea razboi mondial , regizata de Edward Zwick, unde le da replica lui Daniel Craig si Liev Schreiber.

jamie bell

6. 6.6. Seth Rogen

Ati facut cunostinta cu actorul de 25 de ani anul trecut, cand l-ati vazut in comedia romantica Knocked Up, in rolul unui tanar stangaci, care-si lasa prietena insarcinata. Seth Rogen este departe de a fi vreun prototip de sex-simbol hollywoodian, insa detine destul potential actoricesc ca sa compenseze aceasta “lipsa”. In curand il veti putea auzi pe marile ecrane in comedia animata Horton Hears a Who! , in care isi imprumuta vocea simpaticului personaj, Morton. Urmatoarele sale proiecte cinematografice sunt comedia regizata de Judd Apatow, Pinnapple Express si filmul de animatie Kung Fu Panda.

seth rogen

 

7. 7.7. Shia LaBoeuf

Ca orice tanar actor de la Hollywood, Shia LaBoeuf si-a facut debutul cu rolul unui adolescent cu probleme, care ajunge intr-o tabara unde trebuie sa invete disciplina, in filmul Holes. Este unul dintre cei mai cautati tineri actori, iar anul trecut l-ati putut vedea in Transformers si in thriller-ul Disturbia. Regizorul Steven Spielberg l-a distribuit in cel mai nou proiect al sau, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, care va avea premiera in mai, la Festivalul de Film de la Cannes.

shia

8. 8.8. Zac Efron

La 20 de ani, Zac Efron face parte din noul val de actori tineri din filmele americane. A debutat in filmul High School Musical, iar anul trecut a continuat sa cante sis a danseze pe marile ecrane in Hairspray. Isi alege rolurile in functie de potentialul sau, dar are grija sa se faca remarcat cu fiecare proiect. Anul acesta va juca in doua productii cinematografice: High School Musical: Senior Year si Seventeen Again, incare joaca rolul unui tanar care regret anii de liceu.

zac

9. 9.9. Daniel Radcliffe

Cu siguranta, actorul britanic de doar 18 ani nu mai are nevoie de nicio prezentare si toata lumea stie ca a debutat intr-unul dintre cele mai de succes filme ale tuturor timpurilor, seria Harry Potter, in rolul unui mic vrajitor care trebuie sa se confrunte fortele intunericului. Anul trecut, Daniel Radcliffe si-a socat fanii, mai ales fanele, aparand gol in piesa de teatru Equus, care va ajunge sip e Broadway in 2008. In noimebrie anul acesta, ne vom bucura de inca un film din seria Harry Potter, The Half-Blood Prince, iar in 2010 vom avea parte de si de deznodamantul blockbuster-ului, Deathly Hallows.

daniel

10. 10. Elijah Kelly

A debutat si el tot in musical-ul de anul trecut Hairspray, unde le-a furat colegilor de platou, aproape toate scenele in care aparea alaturi de ei. La doar 21 de ani, Elijah Kelly a aratat ca are mult talent, atat ca si cantaret, cat si ca dansator, iar noi de abia asteptam sa vedem mai mult. Urmatorul sau proiect ii va asigura, cu siguranta, un loc in galleria vedetelor hollywoodiene, pentru ca va detine rolul principal intr-un film biographic despre viata celebrului showman, Sammy Davis Jr .

elijah kelly

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea