Filme

#filme proaste #craciun #iarna

Top 10 filme pe care sa le eviti de Craciun

Sa nu credeti ca orice film care are ca tema principala Craciunul este neaparat o productie de calitate. Vreti sa nu va pierdeti timpul si nici sa va tociti nervii cu filme de Craciun care nu valoreaza nici macar doi bani? Atunci va recomand sa evitati pe cat posibil filmele din lista ce mai jos.

(1984)

Uitati de carbuni si nuieluse. Oamenii rai sunt pedepsiti cu toporul de psihopatul imbracat in hainele lui Mosului. Totul incepe cu un baietel care asista la uciderea parintilor sai de catre un hot imbracat in Mos Craciun. Ramas singur, copilul este trimis la orfelinat.

Dupa mai multi ani, acesta obtine o slujba la un magazin local. Insa, in apropierea Craciunului i se cere sa se imbrace in Mos Craciun si sa le imparta copiilor cadouri. Tanarul, inca traumatizat, isi aduce aminte de intamplarea din copilarie si incepe sa ucida.

 

Christmas With the Kranks (2004)

Inspirat din romanul scriitorului John Grisham, acest film ciudat de sarbatori ne demonstreaza ca pana si scriitorii de bestsellere au pana de inspiratie.

In momentul in care singura lor fiica, Blair (Julie Gonzalo) paraseste caminul familial, Luther (Tim Allen) si Nora (Jamie Lee Curtis) decid sa plece intr-o croaziera in Caraibe pentru a depasi mai usor acest moment si astfel sa evite o vacanta traditionala.

Dar decizia lor de a boicota traditia declanseaza un adevarat vacarm intre vecini. Cand Blair suna in Ajunul Craciunului pentru a anunta ca vrea sa faca o vizita surpriza impreuna cu logodnicul ei, familia Krank realizeaza ca are doar 12 ore pentru a pregati casa de Craciun.

 I’ll Be Home For Christmas (1998)

Ca sa-l convinga  pe Jake (Jonathan Taylor Thomas) sa ajunga acasa de sarbatori, tatal sau (Gary Cole) ii promite un Porsche de culoare rosie. Totul e bine si frumos pana cand echipa de fotbal a colegiului il lasa pe acesta in mijlocul desertului imbracat intr-un costum de Mos Craciun, cu caciula si barba lipite de fata.

Fara portofel, bani sau acte, Jake trebuie sa gaseasca o cale sa iasa din incurcatura si sa ajunga acasa la timp.


How the Grinch Stole Christmas (2000)

Prin ce alt mod te poti bucura se sarbatoarea Craciunului mai mult decat prin a distruge un film animat clasic? Jim Carrey este amuzant, dar nu este actorul potrivit pentru Grinch.

Grinch (Jim Carrey) traieste izolat intr-o pestera alaturi de cainele sau. El uraste atat de mult Craciunul, incat ii vine ideea de a strica toata sarbatoarea. Asa ca fura toate cadourile, toti bradutii si toate beculetele. Toti copiii se gandesc ca nu au fost cuminti in anul acela si au fost pedepsiti.


(2007)

Filmul dovedeste ca, daca nu il lasi sa injure, Vince Vaughn nu este amuzant (sau sa poarte o rochie si sa omoare lumea, cum a invatat in Psycho).

Fred Claus (Vince Vaughn) a trait toata viata in umbra fratelui sau mai mic. Fred s-a straduit, dar n-a putut sa-l egaleze pe Nicholas (Paul Giamatti), care era un sfant. Cu adevarat, Nicholas a crescut in altruism, devenind un model pentru ceilalti, in timp ce Fred a ajuns la polul opus: obraznic, lenes, si in plus, ghinionist si falit.

Nicholas se hotaraste sa-si ajute fratele cu o conditie: sa vina la Polul Nord si sa-si castige existenta muncind in atelierul Mosului.

Jack Frost (1998)

Michael Keaton joaca rolul lui Jack Frost, un cantaret de blues, care este pe cale sa isi implineasca visul de-o viata – sa devina o mare vedeta. Pretul pe care-l plateste este insa mare, caci Jack isi petrece mult timp departe de familia sa.

De un Craciun el se grabeste sa ajunga acasa la familia, dar moare intr-un accident de masina. Asta da inceput promitator. Lucrurile devin mult mai ‘incantatoare’ atunci cand Jack se reincarneaza, un an mai tarziu, intr-un om de zapada facut de fiul sau (Joseph Cross).


(2004)

Nimeni si nimic nu spune 'Craciun' mai bine decat James Gandolfini cu caciula mosului pe cap. Acest film iti arata mai degeaba cat de bine este sa fii bogat si sa faci ce vrei cu banii. Chiar sa-ti cumperi o familie.

Satul sa-si petreaca din nou sarbatorile singur, Drew Latham (Ben Affleck) face familiei Valcos o oferta care trebuia refuzata inca de la bun inceput. Stresantul oaspete si cererile lui scandaloase transforma sarbatorile familiei gazda intr-un adevarat cosmar.

(1986)

Santa Claus: The Movie a fost catalogat drept un dezastru cu buget urias, care trateaza Craciunul ca pe un factor profitabil in industria jucariilor. Prima jumatate a filmului, setata cu sute de ani in urma, ne arata cum un batran papusar moare in urma unui accident si devine Mos Craciun.

Cealata jumatate, setata in era moderna, ne arata cum unul dintre elfii mosului pleaca de la Polul Nord si se alatura unui fabricant de jucarii malefic care vrea sa-l elimine pe Mos Craciun.

Jingle All the Way (1996)

Howard (Arnold Schwarzenegger) este un om de afaceri prosper, care nu refuza niciodata un client. Din acest motiv, el isi neglijeaza familia, mai ales pe fiul sau.

Howard este hotarat sa-si rascumpere greseala fata de filul sau cumparandu-i cea mai cautata jucarie a anului - Turbo Man. Pe toata durata filmului, acesta se lupta cu un postas tacanit (Sinbad) pentru a gasi ‘minunata’ jucarie care a innebunit toti copii. Fara inteles, fara inteligenta, doar agitatie.


(1962)

Copiii martienilor sunt deprimati si nimeni nu stie de ce. Liderii martienilor ii cer sfaturi celui mai batran si intelept dintre ei, care le spune ca planeta lor are nevoie de farmecul Craciunului si de persoana care aduce acest lucru in sufletele pamantenilor – Mos Craciun.  Asa ca martienii il rapesc pe Mos Craciun si il duc pe Marte. Acesta, in schimb, le ofera farmecul sarbatorii de Craciun.

Filmat cu un buget aproape inexistent, Santa Claus Conquers The Martians a devenit un film cult de-a lungul anilor datorita reputatiei sale ca fiind unul dintre cele mai proaste filme din toate timpurile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea