Filme

Top 10 despartiri ca-n filme


Aproape toata lumea a simtit pe propria piele devastarea unei despartiri amoroase. Sfarsitul unei relatii poate fi un lucru teribil de depasit, iar de cele mai multe ori, cel parasit cauta sa evite orice contact cu romantismul, mai ales cu filmele romantice.

Cele mai bune filme cu si despre despartiri te ajuta sa intelegi mai bine de ce au loc “necazuri”, si pot calma intepatura ilustrandu-ti cat de comuna este experienta ta actuala.

Iata topul celor mai bune zece filme cu si despre despartiri.

10. All The Real Girls

Aceasta pelicula detine genul de intelepciune pe care majoritatea productiilor Hollywoodiene nu par sa o aiba.

Povestea incepe intr-un mic orasel sud-american, unde Paul (Paul Schneider), ce este cunoscut ca avand relatii sexuale cu fiecare fata din oras, se indragosteste de cea mai buna prietena a surorii sale mai mici, care este virgina. Paul trebuie sa demonstreze tuturor ca de data aceasta este indragostit si nu este vorba de altceva.

All the real girls demonstreaza ca lucrurile pot fi destul de incurcate chiar si atunci cand intentiile tale sunt bune si pure.

9. The War of The Roses

Acest film, care ii are in rolurile principale pe actorii Michael Douglas si Kathleen Turner, analizeaza cuvintele “amical” si “divort” si imposibila lor existenta in aceiasi propozitie.

Cei care tocmai au iesit dintr-o relatie irascibila se vor lega bine de povestea “rozelor”. Desigur, la sfarsitul relatiei tale, nu ai intrat furtunos in timpul petrecerii organizate de consoarta ta si ai urinat pe platoul cu peste. O poveste infernala, The War of The Roses iti arata ca lucrurile puteau fi mult, mult mai grave.

8. The Wedding Singer

Aceasta comedie romantica este mai usoara decat aerul, dar tocmai acest lucru reuseste sa ii ofere filmului sarmul sau considerabil.

Robbie Hart, personaj interpretat de Adam Sandler, este un cantaret care isi castiga existenta muncind din greu si cantand pe la nunti pentru a face rost de bani. El si membrii formatiei lui au devenit experti in aranjarea de petreceri reusite.

Julia (Drew Barrymore) este o frumoasa chelnerita, pe care Robbie o cunoaste la una dintre nunti.

Ce doi afla ca au ceva in comun - amandoi urmeaza sa se casatoreasca in curand. Mai mult, fiecare va trebui sa lucreze la nunta celuilalt! In The Wedding Singer, dragostea isi va spune cuvantul.

7. Chasing Amy

Chasing Amy este o comedie despre cum prietenia dintre doi barbati se poate destrama atunci cand intre ei apare o femeie.

Holden (Ben Affleck) si Banky (Jason Lee) sunt foarte buni prieteni si colaboratori. Cei doi realizeaza impreuna o serie de benzi desenate de mare succes. Tot o creatoare de benzi desenate, Alyssa (Joey Lauren Adams) le va pune insa la grea incercare prietenia.

Cum o cunoaste, Holden se indragosteste lulea de ea. Alyssa insa nu pare deloc interesata de o relatie amoroasa, ci mai degraba de una prieteneasca.

Relatia din ce in ce mai stransa dintre Alissa si Holden este o adevarata amenintare, Banky simtind cum isi pierde cel mai bun prieten.

6. Annie Hall

Pelicula celebrului Woody Allen nu este una dintre cele mai amuzante creatii ale sale, dar explora toate aspectele nebunesti ale despartirii.

Dupa separarea de prietena sa Annie Hall, actorul new-yorkez Alvy Singer rememoreaza episoade ale agitatei lor relatii, in incercarea de a afla ce i-a despartit. Filmul traseaza, in desfasurare cronologica, povestea de dragoste a celor doi, incepand cu prima intalnire, constituindu-se aproape intr-un document istoric asupra iubirii in anii ’70.

5. Closer

Poate ca o sa va ia durerea de cap incercand sa intelegeti cine inseala pe cine in aceasta psiho-drama, dar intriga lungita si rasucita nu poate masca politicile sexuale nemiloase ale filmului.

O privire amuzanta, ironica si onesta asupra relatiilor moderne, Closer este povestea a patru straini (Julia Roberts, Jude Law, Natalie Portman si Clive Owen), intalnirilor intamplatoare, atractiilor de la prima vedere si tradarilor accidentale.

4. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Cum ar fi daca ai putea sa-ti stergi toata memoria din timpul unei relatii, pentru a-ti putea continua viata fara sentimental unei inimi frante? Suna fantastic nu-i asa?

In pelicula Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Joel (Jim Carrey) este socat de faptul ca prietena sa Clementine (Kate Winslet) si-a sters din minte, la propriu, toate amintirile tumultoasei lor relatii.

In disperare de cauza, Joel apeleaza la inventatorul ciudatei proceduri de “spalare” a creierului, Dr. Mierzwiak (Tom Wilkinson) si ii cere acestuia sa ii stearga si lui toate amintirile despre Clementine.

Insa pe masura ce amintirile sale dispar treptat, Joel incepe sa-si redescopere dragostea pentru Clementine si organizeaza o “evadare” din procedura pe care Mierzwiak si asistentii sai se chinuie din rasputeri sa o duca la bun sfarsit.

3. White (Din trilogia Trei Culori)

White te va calma de toate fanteziile razbunatoare pe care le ai cu fosta ta iubire.

Karol, imigrant polonez la Paris, isi divinizeaza sotia, Dominique, ceea ce n-o impiedica pe aceasta sa divorteze dupa numai sase luni de casatorie, imputandu-i barbatului slaba prestatie sexuala. Ajuns muritor de foame, Karol se intoarce in tara natala, unde reuseste sa faca avere si sa teasa un ingenios plan de razbunare.

2. Swingers

Swingers este un film melancolic despre despartiri, si unul foarte bun dealtfel.

Iata acum o comedie care urmareste un grup de prieteni ce bantuie prin localurile de noapte in cautarea unei perechi. Este un film dedicat prieteniei, vietii prin baruri si iubirii.

Mike (John Favreau) este un actor venit din estul Americii unde si-a lasat iubita si care incearca sa se realizeze la Hollywood. Dupa un an de zile el continua sa se invarta in jurul telefonului hranindu-se cu amintiri.

Prietenii sai Trent, Rob, Sue si Charles s-au saturat de aceasta asteptare, il scot din casa si-l introduc in lume.

1. High Fidelity

In afara locatiei (Chicago, nu Londra), filmul este extrem de credincios romanului de debul al scriitorului Nick Hornby. Hornby reuseste sa captureze idiotenia barbatului singur mai bine decat oricine.

High Fidelity prezinta criza de varsta mijlocie a lui Rob (John Cusack), patronul unui magazin de muzica, ce trebuie sa accepte faptul ca a sosit timpul maturizarii. Intr-un omagiu hilar adus lumii muzicii, Rob impreuna cu celelalte persoane care-i frecventeaza magazinul isi expun parerile privind viata si muzica, incercand in acelasi timp sa reuseasca pe plan personal.

Asa cum aceste filme indica, o inima zdrobita poate servi impetuos la o mare realizare creativa. Asa ca daca ai avut parte de o despartire infioratoare, stai calm – poate va ajuta candva la realizarea unui film grozav.


Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Trailer High Fidelity

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea