Filme

#_the-grudge-2-2006

The Grudge 2

In Tokyo, tanara Aubrey (Tamblyn) se confrunta cu acelasi caz misterios de blestem cu care s-a confruntat si sora ei Karen (Gellar) in The Grudge. Filmul duce mai departe blestemul molipsitor si razbunator, care se rasfrange acum asupra a inca un grup de victime aparent fara nici o legatura intre ele.

In The Grudge 2 alaturi de reporterul si fotograful Eason ( Edison Chen ), Aubrey va incerca sa descopere misterul din casa cunoscuta ca fiind cea mai bantuita casa din toata Japonia. Incetul cu incetul descopera ca toti cei care au intrat in “contact” cu casa bantuita , ajung sa aiba viziuni si sa fie urmariti de cei care au fost ucisi in acea casa. In cele din urma, ajunge la concluzia ca toti cei atinsi de “blestemul” casei si a celor ce inca o mai “locuiesc” isi gasesc sfarsitul in cele mai stranii si inexplicabile situatii.

Pentru cei ce au vazut The Grudge, continuarea povestilor din jurul blestemului nu reusesc sa ii lamureasca cu adevarat. In ceea ce priveste scenariul pe care Takashi a incercat sa construiasca un film, nu sunt foarte multe de analizat. Povestea lasa de dorit la suspans de situatie, mai toate evenimentele au un final previzibil, iar personajele dau mai mult impresia a incerca sa se sperie pe ele insele decat sa construiasca teama si suspans pentru cei ce le urmaresc actiunile.

Avem mai multe personaje, aparent fara nici o legatura intre ele, decat aceea ca toti incearca sa isi alunge sfarsitul si sa isi amane moartea. Si adevarul este ca personajele noastre chiar nu prea nici o legatura unul cu altul in afara de faptul ca fiecare transmite blestemul mai departe. Nu exista o substanta a povestilor sau o legatura puternica intre cei implicati. Iar motivele care ii transforma sau care ii fac sa “innebuneasca” nu sunt cu nimic diferite de cele din prima parte. Pe scurt, am putea spune ca uitandu-ne la The Grudge 2 nu vedem nimic nou, nimic mai spectaculos sau mai consistent decat ce am vazut in prima parte.

Daca te astepti sa iti creasca adrenalina sau teama sa te faca sa iti pui intrebari din cauza povestii sau a prestatiei celor implicati, vei fi dezamagit. Nu de acolo vei obtine acele tresariri si urcari ale adrenalinei.

In schimb, in ceea ce priveste efectele speciale si imaginile filmului, pentru cei neobisnuiti cu lumea horrorului, acestea vor avea efectul scontat. Sunt indestulator de scary si chiar reusesc sa te faca sa inchizi ochii de frica sa nu vezi prea mult.

Dezamagirea nu vine din efecte, imagini sau tipete din cauza carora sa iti tremure picioarele la iesire sau sa iti fie teama sa inchizi lumina la culcare. Din acestea sunt destule si isi ating scopul. Dezamagirea vine, in schimb, din lipsa substantei povestii si din golurile de caracter pe care personajele nu reusesc sa le umple si, mai ales, din repetitia, dar cu alti actori, a aceleeasi povesti sau situatii din primul film. Nimic nou, nimic care sa lamureasca..

Daca totusi teama datorata unor tipete si a unor efecte speciale sunt de ajuns, va doresc vizionare placuta la The Grudge 2, reeditarea The Grudge!

NOTA: 5/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea