Filme

#filme #festivalul anonimul #festival film #anonimul 2012 #the door

"The Door" va deschide editia din acest an a Festivalului Anonimul

Pelicula "The Door", care o are in distributie apreciata actrita Helen Mirren, va deschide editia din 2012 a Festivalului de Film Anonimul, luni, 6 august, la Sfantu Gheorghe, in Delta Dunarii.

Prezentat in premiera in Romania, filmul regizat de Istvan Szabo spune povestea Magdei, o scriitoare in cautarea afirmarii, si a menajerei sale, Emerence, o persoana cunoscuta si respectata in cartier, dar misterioasa. Un eveniment dramatic din viata Magdei o determina pe Emerence sa dezvaluie anumite momente si aspecte ale trecutului ei traumatic, trecut care explica comportamentul ei neobisnuit.

"The Door" este o adaptare a romanului omonim pentru care Magda Szabo, autorea sa, a primit in 2004 Premiul Femina Etranger.

Istvan Szabo este unul din cei mai apreciati regizori ungari ai ultimelor decade. Este cunoscut publicului pentru trilogia "Mephisto" (1981, castigator al Premiului Oscar pentru Cel mai bun film strain), "Colonel Redl" (1984, recompensat cu Premiul Juriului la Cannes) si "Hanussen" (1988).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea