Filme

#bank #job #jaful #strada #jason #statham #_jaful-de-pe-baker-street-2008

The Bank Job - primele ecouri

Bazat pe povestea adevarata a jafului din 1971 asupra unei banci din Baker Street, poveste care a fost interzisa timp de 30 de ani printr-o ordonanta de guvern , filmul Jaful de pe Baker Street readuce in primplan cel mai controversat caz de talharie si coruptie din istoria Marii Britanii, in urma caruia nu s-a facut nicio arestare si niciun ban nu a fost recuperate.

Un vanzator de masini cu un trecut dubios, Terry (Jason Statham), a evitat intotdeauna loviturile mari. Dar cand Martine (Saffron Burrows), o cunostinta din copilarie, ii spune cum sa prade inexpugnabila banca din Baker Street, Terry nu rateaza ocazia.

El si echipa lui isi vor da seama curand ca seifurile pline de bani si bijuterii contin si anumite informatii care vor arunca in aer intregul regat al Marii Britanii, caci nemarginita retea de coruptie si scandal implica atat lumea criminala din Londra, cat si varfurile puterii britanice, precum si insasi familia regala .

Primele reactii

Primit cu bratele deschise de catre critici, The Bank Job este un film ce prezinta impecabil povestea celui mai mare jaf din istoria Marii Britanii. Cu o distributie bine aleasa si un regizor pe masura, filmul este un thriller britanic de exceptie. Pelicula ruleaza deja pe marile ecrane romanesti din 28 martie.

Pro

ReelViews: The Bank Job este un film destept, bine plasat, captivant si distractiv pentru adulti. Sunt unele lucruri pe care le putem numii raritati mai mult decat ar trebui. Regizorul Roger Donaldson reuseste sa mentina pana si momentele mai putin importante la un nivel ridicat (James Berardinelli)

Rolling Stone: Regizorul Roger Donaldson mentine suspansul la un stadiu bubuitor. La sfarsitul filmului o sa-ti doresti sa afli mai multe despre jaful care, la propriu, a zguduit un imperiu (Peter Travers)

Los Angeles Times: Veteranii Dick Clement si Ian La Frenais au reusit sa creeze o capodopera narativa, un scenariu plin de umor negru , iar impreuna cu regizorul australian Roger Donaldson si o mana de actori de prima clasa, au reusit sa dea viata unor personaje care sa se ridice la nivelul asteptarilor tuturor (Kevin Crust)

New Yorker: Roger Donaldson, regizorul australian care, in ultimii ani, a devenit genul de profesionist de care Hollywood-ul are nevoie, a creat, cu ajutorul unei distributii magnifice, un thriller solid si impletit (David Denby)

New York Observer: Asa cum este, The Bank Job se dovedeste a fi unul dintre cele mai vioaie filme ale anului, iar intr-un mod ciudat, o piesa veritabila de divertisment (Andrew Sarris)

USA Today: Bine plasat, destept si nepretentios, aceast thriller britanic are si momente de inventie si imaginatie (Claudia Puig)

Contra

Chicago Sun-Times: Nu este mai rau decat titlul din generic, dar nici mai bun. Este incarcat cu scene senzuale si cu un scenariu amestecat (crima se afla pe undeva la mijloc) (Jim Emerson)

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer The Bank Job

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea