Filme

#_temerarul-2006

Temerarul / Jungcheon

Temerarul/Jungcheon este un film fantastic sud coreean care aduce un pic aminte de un Crouching Tiger, Hidden Dragon ca si tehnica a luptelor martiale. Am observat, insa, pe langa elemente asemanatoare cu filmul mai sus amintit, si altele ce te duc imediat cu gandul la un Spiderman, The Lord of The Rings sau Matrix.

Incadrandu-se in aceeasi factura, este posibil ca mijloacele tehnice sa se fi redus intr-atat incat a scapa de repetitie poate deveni un pic prea provocator pentru realizatori.

Cu toate ca a inceput promitator, de la poveste, imagini, efecte speciale sau intorsaturi de situatie, Temerarul/Jungcheon nu a reusit sa isi pastreze suflul intens pana la capat. A cedat inca dupa primele 25 de minute.

Ne aflam intr-o perioada in care familia regala a uitat de popor, iar acesta, terorizat de demoni, a ajuns sa fure si sa traiasca mereu in spaima si teroare . Ucigasii de demoni, din care facea parte si cel numit de titlu Temerarul, au disparut incet, incet si poporul a ramas aproape fara speranta de salvare.

Temerarul, pe nume Yi Gwak (Woo-sung Jung) ajunge dintr-o greseala a fortelor divine in ceea ce se numeste “Raiul de mijloc”. Este locul in care sufletele asteapta timp de 49 de zile o noua reincarnare. Ajuns aici, Yi Gwak descopera ca cea care pazea acest purgatoriu, zeita So-hwa (Tae-hee Kim), seamana extraordinar de mult cu iubita lui moarta, Yon-hwa.

In “Raiul de mijloc”, la fel ca si pe pamant, se duce o continua lupta intre fortele Binelui, reprezentat de zeita So-hwa, si cele ale Raului, demonii despre care Yi Gwak descopera ca sunt tocmai fostii sai colegi de lupta.

Realizatorii filmului s-au bazat mai mult pe povestea de dragoste care se naste intre cele doua lumi. Insa in jurul ei lupta a continuat, Binele fiind mereu amenintat de fortele Raului.

Cred ca ar fi putut fi un film mult mai catchy si mult mai convingator, daca s-ar fi scos mai mult in evidenta elemntul fantastic, efectele speciale si lupta dintre cele doua forte. Insa s-a insistat pe povestea de dragoste, si ceea ce parea a fi un film fantastic intr-o locatie promitatoare, a devenit doar un simplu filmulet de dragoste.

La fel s-a intamplat si cu scenariul filmului: de la replici amuzante ca cele din timpul primei intalniri a lui Yi Gwak cu locuitorii din “Raiul de mijloc”, s-a ajuns mai mult la declaratii prea evidente si replici de amenintare si lupta fara suflu.

Insa pentru iubitorii povestilor de dragoste si a declaratiilor zise intr-un decor, pe alocuri foarte placut vizual, filmul poate fi vazut. Cateva efecte si cateva replici dragute pe alocuri si o frumoasa povestioara de dragoste va poate multumi intr-o seara de weekend petrecuta in cuplu.

NOTA: 6/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea