Filme

#_il-y-a-longtemps-que-je-t-aime-2008 #te iubesc de mult #cinema #film #premiile cesar #bafta #il y a longtemps que je t'aime #kristin scott thomas #philippe claudel #elsa zylberstein

Te iubesc de mult sau tacerea din ochii unei criminale

Te iubesc de mult este povestea unei criminale. Criminalii sunt fiinte ingrozitoare, nu? Mai ales cand si-au ucis propriul copil. Inainte, insa, sa te grabesti sa dai verdicte iti recomand sa urmaresti cu atentie povestea lui Juliette Fontaine (Kristin Scott Thomas) din Te iubesc de mult/Il y a longtemps que je t’aime.

In cazul in care te astepti sa vezi o femeie feroce care imprastie sange peste tot, te anunt ca ai scapat de data aceasta. In pelicula cunoscutului scriitor francez Philippe Claudel, care a primit anul acesta Premiul Cesar pentru debut si Premiul Bafta pentru cea mai buna productie straina, tacerea si refuzul de autojustificare iau locul creierilote iubesc de multr imprastiati pe jos, caracteristice filmelor cu criminali .

Juliette Fontaine a stat 15 ani la inchisoare dintr-un motiv neclar pentru toata lumea, dar care ti se va dezvalui pe parcursul filmului care a fost realizat cu foarte mult talent. De altfel, suspansul este naucitor. Iar, la final, vei deveni absolut obsedat de intrebarea "de ce?".

Te avertizez, insa, ca Philippe Claudel a construit un film in care ritmurile sunt lente, privirile si tacerile sunt mai importante decat actiunea propriu-zisa a peliculei, in timp ce tristetea si tensiunea se instaleaza din ce in ce mai confortabil in randul actorilor, dar si al publicului. Te iubesc de mult nu te va face sa plangi cu lacrimi de crocodil , din contra, vei avea ocazia sa iti reconsideri parerile despre ceea ce inseamna viata sau moartea.

De ce a omorat Juliette? 

Personalitatea acestei femei care a ucis este construita cu foarte mult tact. Inca de la inceput, privirea ei pierduta si refuzul de a se disculpa in fata celorlalti produc o stranie apropiere de Juliette, iar, la final, vei dori sa fii prietenul ei secret caruia femeia sa ii impartaseasca taina sa atat de bine tinuta ascunsa.

te iubesc de mult

Un rol important il joaca si sora acesteia, Lea (Elsa Zylberstein), care este toleranta intruchipata dupa ce timp de 15 ani nu a contactat-o niciodata pe sora sa mai mare. Si culmea, Lea chiar incearca in mod sincer sa o ajute pe Juliette sa se reintegreze in societate. Pentru acest rol, Elsa Zylberstein a primit, anul acesta, Cesarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

Povestea lui Juliette Fontaine nu este decat povestea unui om caruia societatea nu i-a dat nicio sansa in momentul in care avea nevoie de ajutor. Astfel, ea decide sa iasa in afara sistemului de valori in care majoritatea oamenilor traieste si sa devina o persoana abominabila pentru ceilalti, precum si pentru ea insasi.

Va reusi Juliette sa se reimpace si sa readopte valorile unui sistem strict care nu se adapteaza aproape niciodata la nuantele vietii sau ale mortii? Va reusi Juliette sa ajunga la propria iertare ? Ramane sa vedeti la cinema.

Urmareste trailerul filmului Te iubesc de mult

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea