Filme

#tagline #tagline filme #afise filme

Tagline-uri de efect in filme

Tagline-ul reprezinta mica descriere care apare pe afisul de prezentare al unei productii, astfel incat sa iti dea un detaliu despre film, dar mai ales sa te provoace si sa iti starneasca curiozitatea. Iata cateva dintre cele mai bune tagline-uri ale filmelor.


GoldenEye (1995)


"You know the name. You know the number."
"Cunosti numele. Cunosti numarul"

Cu siguranta ai vazut filmul GoldenEye din seria James Bond si fara nicio indoiala intelegi din prima clipa mesajul transmis de tagline.


Alien (1979)


"In space no one can hear you scream."
"In spatiu nimeni nu te poate auzi cum tipi"

Cu siguranta acest tagline reprezinta in totalitate actiunea filmului, dar mai ales finalul acestuia. Alien este un thriller si un SF clasic, care ramane in topul preferintelor cinefililor.


Jaws 2 (1978)


"Just when you thought it was safe to go back in the water…"
"Tocmai cand credeai ca esti in siguranta daca te intorci in apa..."

Acesta este unul dintre cele mai faimoase tagline-uri din lume, pentru filmul cu rechini, Falci. Desi varianta initiala era "Don't go in the water..." ("Nu intra in apa..."), producatorul a decis sa aduca acea mica modificare, care a facut diferenta.


Ghostbusters (1984)


"Who ya gonna call?"
"Pe cine ai de gand sa chemi in ajutor?"

Avand in vedere povestea filmului, nici ca se gasea un alt tagline mai potrivit decat acesta. Fara indoiala tagline-ul a contribuit la succesul acestui film, printr-o promovare foarte buna, care starneste curiozitatea inca din prima clipa.


Close Encounters Of The Third Kind (1977)


"We are not alone."
"Nu suntem singuri"

Acest tagline este atat de simplu, insa are un impact foarte mare. In combinatie cu afisul, tagline-ul lasa de inteles imediat ca este vorba despre un film SF, care promite foarte multe.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea