Filme

#_ploaie-de-vara-2006

Summer Rain/Ploaie de Vara

Summer Rain este povestea catorva tineri din Spania anilor 70. Filmul incearca sa ii faca sa isi confrunte trecutul si viitorul, leganandu-se in dulcile sperante ale tineretii legate de maturizare, dragoste, sex si fericire. Un film despre vise si ambitii, dar mai ales o reverie nedisimulata despre acea perioada a vietii cand totul ni se pare posibil.

Miguelito Davila (Alberto Amarilla) are 18 ani. Tocmai a parasit spitalul fara un rinichi, insa in posesia "Divinei Comedii", un cadou de la un alt pacient care il inspira sa devina poet. Miguelito isi gaseste muza in Luli (Maria Ruiz) si se indragosteste de ea. Pe parcursul verii, Miguelito si prietenii sai exploreaza dragostea, sexul si prietenia in drumul lor spre maturitate.

Al doilea lungmetraj al lui Antonio Banderas (primul fiind "Crazy in Alabama", 1999), Summer Rain, este un film intens, foarte vizual si sentimental. Am ramas pe alocuri fascinata de tehnica sa si cu adevarat impresionata. Imaginile devin mici fragmente picturale, insa nimic din intensitatea si consistenta actiunii si a subiectului nu se pierde in invaluirea de imagini.

Un film colorat si incantator, un film dinamic si intens, Summer Rain, prin paleta de tehnici folosite, reuseste sa-si extinda cat mai mult nivelul de adresabilitate.

Tinerii si povestile lor par desprinse dintr-o poezie moderna prin forma, dar continutul e plin de dinamism. Subiectul e frumos si pare a avea de toate: povestea de dragoste dintre Miguelito si Luli cu suisurile si coborasurile specifice varstei reuseste sa isi atinga maturitatea si evolueaza pana la implinire ; povestea erotica si foarte fizico-senzuala dintre Paco si iubita sa poreclita Corpul isi depaseste toate limitele; trecutul si prezentul, strans legate, ale celorlalti implicati in povestea de anasmblu ne poarta printe amintirile dureroase ale unui adolescent care isi descopera parintii intr-o alta lumina si printre sentimentele de invidie si dorinta de mai mult ale unor tineri ridiculizati sau nebagati in seama de cei din jurul lor.

Alaturi de prezenta unei Victoria Abril (in rol de mentor erotico-spiritual pentru tanarul Miguelito) actorii se desfasoara la nivele maxime de intensitate sub bagheta regizorala a lui Banderas. Te implica si te fac sa traiesti alaturi de ei. Totul se imbina perfect si nimic nu iese din peisaj.

Si pentru a nu va da mai multe detalii despre poveste, va invit sa urmariti una dintre cele mai frumoase povesti ale verii ce pare a se fi incheiat: veti ramane cu senzatia placuta a unui film bine facut si a unei povesti intense ca o ploaie de vara.

NOTA: 10/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea