Filme

#_the-spy-next-door-2010 #film #cronica #comedie #actiune #spy next door

Spy Next Door - Pseudocomedie pentru enervat adultii

Va era dor de Jackie Chan, karatistul care zboara prin aer si face poante? Il puteti vedea in actiune pe marile ecrane din Romania in Spy Next Door, cea mai noua pelicula a regizorului Brian Levant.

Jackie Chan il joaca pe Bob Ho, un super agent CIA sub acoperire, care in viata de zi incearca sa-si intemeieze un camin. Bob isi da intalniri de ceva vreme cu vecina sa, Gillian, pe care si-o doreste ca sotie, insa mai are de trecut un hop. Gilian vine la pachet cu trei copii care nu prea sunt incantati de perspectiva unui tatic vitreg.

Printr-un concurs de imprejurari, agentul CIA ajunge pentru o perioada babysitter-ul copiilor, pe care incearca sa-i castige de partea sa. Intre timp, unul dintre juniori intra in calculatorul sau si descarca din greseala un cod secret, la care ravneste si Poldark, un terorist rus.

Un regizor cu lipici la Zmeura de Aur

Spy Next Door este cel mai bun exemplu de film facut pe genunchi de dragul de a mai stoarce rapid niste bani din buzunarelor curiosilor care nu au apucat sa-l pirateze de pe net. 

Spy Next Door
Detaliile nu sunt punctul forte al regizorului Brian Levant, care nici n-a bagat de seama ca in filmul sau doua masini, dintre care una condusa chiar de personajul lui Chan, nu au placute de inmatriculare . 

Dar ce pretentii sa avem de la Brian Levant, un regizor care s-a ocupat de cateva episoade de seriale TV si niscaiva comedioare de doi bani (Jingle All the Way, Problem Child 2The Flintstones)? In toata cariera sa de regizor Brian Levant nu a avut lipici la premii. A avut noroc pana acum de doua premii Zmeura de Aur: o nominalizare la categoria “Cel mai prost regizor” si un premiu castigat pentru “Cel mai prost scenariu” (The Flintstones). Daca Levant ramanea sa regizeze seriale TV, poate avea mai mult succes ( sa nu uitam ca cea mai mare performanta a lui este premiul “Cel mai bun regizor al unui serial de comedie” pentru “Still the Beaver").

Engleza hacuita si prestatii actoricesti inexistente

Spy Next Door
In filmul asta limba engleza e in doliu. Nici dupa atata timp Jackie Chan nu a invatat sa pronunte ca lumea cele cateva replici in engleza pe care trebuie sa le rosteasca. Coincidenta sau nu, dusmanii agentului CIA se chinuie sa comunice intre ei intr-o engleza cu un puternic accent rusesc, care la un moment dat simti ca iti agreseaza timpanele.

Jackie Chan confirma si in acest film (pentru a cata oara?) ca talentele sale actoricesti tind catre zero. Chan stie arte martiale, isi face singur cascadoriile, ceea ce e de admirat la varsta lui si cam atat. Trist este ca nici pe viitor nu se intrevad sperante de a remedia ceva.

Spy Next Door
In Spy Next Door joaca intr-un rol secundar si Billy Ray Cyrus , taticul ultramediatizatului copil-minune Miley Cyrus. Asemeni celorlalti actori din film, Cyrus joaca plat si fara prea mare tragere de inima.  Daca in muzica a inregistrat macar  un succes (“Achy Breaky Heart”- singurul number one din cariera sa), in actorie nu cred ca Billy va reusi vreodata sa fie altceva decat tatal personajului principal din Hannah Montana.

Merita sa mergi sa vezi Spy Next Door ?

Da, insa cu trei conditii: 1) sa iti placa artele martiale si sariturile inutile prin aer; 2) sa fii dispus sa iti pierzi 90 de minute din viata cu un film de pe urma caruia nu ramai cu nimic, decat cu banii aruncati degeaba; 3) sa bei o cafea inainte de proiectie (altfel sunt sanse mari sa atipesti in timpul filmului).

Urmareste mai jos trailerul filmului Spy Next Door:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea