Filme

#cronica #spread #playboy de l.a. #film #comedie #2009 #_spread-2009

Spread: un gigolo arogant pus la punct de sentimente

Spread este unul dintre putinele filmele low-budget care mi-au placut. Si ca bonus mi-a oferit si posibilitatea de a-l vedea pe Ashton Krutcher intr-o postura inedita, ce nu are nici in clin nici in maneca cu acel tip care trage tepe de mama focului la „Punk`d” si mai are si un ras de retard. Si totusi, ce soi de cocota masculina ne aduce la inaintare David Mackenzie ?

Playboy de L.A. propune povestea lui Nikki (Ashton Kutcher), un tip foarte atragator si absolut irezistibil in fata femeilor ce le vrajeste pe cele bogate pentru a pune mana si el pe o masa buna si un acoperis deasupra capului .

Pana aici toate bune si frumoase, mai ales ca musteriul nostru tocmai a pus mana pe potul cel mare: frumoasa Samantha (Anne Heche), o avocata bogata de 40 ani in cautare de senzatii tari cu armasari obraznici si plini de sex-appeal.

SpreadLucrurile o iau razna insa atunci cand iubirea isi baga coada printre afacerile lui Nikki. Ce vreti, de obicei cand isi face simtita prezenta acest pacatos microb, toate cele se dau peste cap, nimic nu mai e ce a fost, tot ce e bun, devine foarte bun pentru a ajunge total nebun. Mai nasol este atunci cand, tu, gigolo versat care te folosesti de femei ca de niste instrumente pentru venituri consistente, ti se pune pata tocmai pe o chelnerita . Asta pateste Nikki care se lasa sagetat de Cupidon taman in cafeneaua in care serveste Heather (Margarita Levieva). De aici pana la nervi, gelozie, deziluzie si un final cu intorsaturi total neasteptate nu mai e decat un pas. Dar va las pe voi sa descoperiti lucrurile acestea.

Eu va spun doar atat: tot filmul se invarte in jurului dilemei care il macina pe Nikki: lux, sex in draci si femei carca sau iubire, saracie, dar implinire sufleteasca? Ce va alege playboy-ul nostru muncit de ganduri, ramane de vazut...insa, sa nu uitati sursa tuturor problemelor sale, Heather, nu este chiar ceea ce pare.

Ashton Kutcher mi s-a parut interesant in rolul lui Nikki. Desi, la inceput pot spune ca m-a scos din minti, cu atitudinea lui de gigolo versat ce stie totul despre femei si le invarte pe degete fara niciun efort, mai spre final a schimbat macazul, adoptand imaginea unui tip matur, serios ce isi da seama de adevaratele valori ale vietii. Se zice ca la asta ajuta dragostea...eu am insa dubii.

SpreadAnne a fost de-a dreptul superba, chiar daca pe alocuri, capata un aer de femeie isterica si nefericita. Probabil ca scenaristul i-a atribuit aceasta imagine pentru a le arata femeilor materialiste ca banii nu sunt de ajuns pentru a fi complet fericita. Oricum, isterica sau nu, Anne a aratat cu 20 de ani mai tanara, iar momentele de sex salbatic cu Ashton au dovedit-o cu varf si indesat.

Margarita Levieva, in rolul lui Heather, a fost o revelatie ...sau mai bine zis rolul atribuit acesteia. Schimbarile comportamentale, emotiile impartasite destul de haotic, as putea spune, precum si strategiile de cucerire bine puse la punct au facut din Heather un personaj cameleon pe care il admiri si il desconsideri in acelasi timp. Frumusetea Margaritei a venit sa puncteze scopul fetei de-a-i suci mintile definitiv saracului Playboy.

In ceea ce priveste plot-ul filmului, a fost unul destul de bine pus la punct, cu rasturnari de situatie, incursiuni in dedesubtul mintii barbatilor, cateva invataminte pe care ar putea sa le traga reprezentantele sexului frumos cum ca nu tot ce zboara se mananca si ca barbatii mint, se umilesc, se dau de-a dura si se coboara la nivelul de clasa I pentru a intra in gratiile lor si multe altele.

Replica data de Samantha lui Nikki: „Esti doar un tip cu un chip frumos si 15 cm” completata de raspunsul acestuia: „18 cm”, intareste insa ideea potrivit careia barbatii raman totusi niste copii orgoliosi ce se supara atunci cand jucaria lor intra in colimatoriu. Si, cum reuseste Heather sa ii dea clasa lui Nikki prin strategiile ei de cucerire, ne mai linisteste pe noi femeile si ne alunga temerea potrivit careia barbatii sunt toti niste dobitoci cuceritori de care te lipesti prea usor si iesi ravasita si marcata de gandul: „Ok, am fost prostita...din nou”.

SpreadFoarte comic filmul nu mi s-a parut, desi de acest gen se vrea legat. Au salvat insa situatia cateva faze penibile prin care trece obligat Nikki si scenele de sex salbatic.

Finalul in schimb mi-a placut foarte tare,  pentru ca a fost total neasteptat si imprevizibil si exact pe gustul meu. Care a fost acesta, va las insa pe voi sa descoperiti. Vizionare placuta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea