Filme

#_slevin-nevinovat-cu-ghinion-2006

Slevin, norocosul ghinionist

Un film antrenant, de tipul puzzle, Lucky Number Slevin loveste la inceput cu imagini ce par a fi fragmente disparate din mai multe drame. Impuscaturi , batai ... generate in contextul pariurilor la cursele de cai pregatesc intrarea personajului principal, simpaticul Slevin Kelevra (Josh Hartnett), persoana nepotrivita la locul nepotrivit.

Victima a unei confuzii Slevin ajunge peste noapte in ghearele celor mai periculoase bande rivale din New York: Rabinul (Ben Kingsley) si Seful (Morgan Freeman). Vesnic ametit, glumet, cu nasul spart, Slevin nu este deloc stresat cu toate ca are de trei zile pentru a omori un om in contul unei datorii pe care el de fapt nu o are. Trebuie doar sa gaseasca o solutie la o problema care pare de nerezolvat insa ... in lucky number slevin nimic nu este ce pare a fi si nici o intrebare pe care si-o pune spectatorul nu ramane fara raspuns. Totul se leaga, se explica spre final. Uimitor!

Scenariul foarte bine gandit este opera lui Jason Smilovic. Iata ce spune Sir Ben Kingsley despre scenariul lui Smilovic: Cand spectatorii sunt provocati de un scenariu ca acesta, ei pleaca de la cinema bucurosi ca inteligenta lor a fost pusa la treaba. Scenariul acesta are un ritm minunat; el cere ca spectatorii sa fie deschisi pentru excentricitati si tumbe ale imaginatiei starnite de limbaj si de comportamentul personajelor. Cuvintele joaca un rol atat de important in film, incat daca vocile s-ar schimba, atunci acest lucru ar schimba filmul intr-un mod dramatic.

Nimic mai adevarat!
Lucky Number Slevin este un film care te determina sa gandesti, sa-ti pui intrebari, nu te lasa sa te plictisesti, sa mananci popcorn , sa casti, sa te scarpini ...

Film cu cap si coada!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea