Filme

#megan fox #comedie #simon pegg #_how-to-lose-friends-alienate-people-2008

Simon Pegg ne invata cum sa ramanem fara prieteni in showbiz

Va era dor de gagurile si glumele idioate ale lui magazine , condusa de excentricul Clayton Harding (Jeff Bridges), talentatul domn Young ia primul avion spre New York si se avanta cu capul inainte in lumea la care viseaza de mic.

La New York isi da repede seama ca nimeni nu-l place: 1. Pentru ca este scund si neatragator 2. Pentru ca are un accent londonez pe care nimeni nu-l intelege si 3. Pentru ca face glume proaste pe seama tuturor. Cu alte cuvinte, Sidney nu are nicio sansa, dar asta pana ajunge sa se imprieteneasca cu o colega de birou, Alison (Kirstin Dunst), singura persoana, care, aparent, il suporta si rade la glumele lui vulgare.

Nici in relatiile cu sefii Sidney nu sta mai bine: seful cel mare l-a angajat pentru ca i-a placut gluma cupegg dunst porcul Babe de la o petrecere a premiilor BAFTA, dar nici prin cap nu-i trece sa-l lase sa scrie la revista pentru ca ideile lui Sidney nu urmeaza trendul publicatiei, iar seful mai mic ar face orice ca sa scape de el.

Din dorinta de a se integra mai bine in lumea mondena a metropolei, Sidney comite o serie intreaga de imbecilitati aproape inocente si foarte amuzante, care starnesc un amestec de ras si mila pentru idiotul visator indragostit de Alison (prototipul tinerei americance de succes care are o relatie cu seful pentru ca numai el este barbatul de care are nevoie).

Soarta ii surade lui Sidney insa si, dupa o perioada de inotat impotriva curentului, constientizeaza ca singura cale de a intra in lumea la care viseaza este pupincurismul. Micul idiot ajunge in cele din urma o celebritate si confidentul super-extra-mega-ultra divei Sophie Maes (Megan Fox) – femeia-papusa din mintile barbatilor, dar se pare ca noua sa viata printre prefacuti si pseudovedete nu este tocmai ce visa.

Simon Pegg – pe urmele lui Mr. Bean

Cu siguranta vi-l amintiti pe Simon Pegg din Hot Fuzz sau Run, Fat Boy, Run. In How to Lose Friends, Pegg “loveste” la New York intr-un mod foarte asemanator lui Mr. Bean. Personajul lui este hilar datorita consecintelor pe care le declanseaza micile sale idiotenii: omoara din greseala cainele unei vedete, se imbata si se drogheaza la o petrecere de “ fitze ”, scuipa pe haina unei dame cu greutate de la Sharps, etc.

pegg foxSidney are insa curajul de a spune ce si cine nu-i place intr-o lume in care trebuie sa calci, literalmente, peste cadavre ca sa accezi “to the next room” (adica la nivelul urmator) unde afli ca o vedeta se fabrica din cateva favoruri , telefoane, o aruncatura in piscina intr-o rochie mai mult decat generoasa si nenumarate declaratii absolut cretine.

Jeff Bridges, in rolul directorului de la Sharps, are o aparitie destul de scurta, dar colorata, Gillian Anderson este de-a dreptul incantatoare in rolul cainoasei impresare creatoare de vedete, Megan Fox isi joaca propriul rol de starleta proasta la fel de bine ca in realitate, iar Kirstin Dunst nu ofera nimic in plus fata de celelalte aparitii ale sale in diverse comedioare mai mult sau mai putin romantice.

How to Lose Friends este un film de vazut, desi nu ne spune nimic nou, este o comedie pusa pe biciuit lumea celebritatilor la care toti viseaza si in care oricine are acces practic atat timp cat face si poseda ce se cere.

NOTA 7.5/10


Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea