Filme

#cinema #cinematograf #sefi de cosmar

Sefi de cosmar pe marile ecrane

Sefii pot fi buni, toleranti, zambitori, dar si o adevarata pacoste. Sefii nemilosi cu angajatii au reprezentat de-a lungul timpului o sursa de inspiratie pentru producatorii de la Hollywood, care le-au dedicat filme memorabile.


Gary Cole in "Office Space"

Unul dintre primele exemple care ne vin la indemana este cel a lui Bill Lumberg din "Office Space" (1999). Lumberg, interpretat de Gary Cole (serialul "Midnight Caller"), este genul de sef enervant, pisalog, care iti apare in cale cand nu te astepti si-ti cere, de exemplu, sa vii la job si duminica.


Meryl Streep in "The Devil Wears Prada"

Seful pe care ti-ai dori sa-l impusti cu prima ocazie este interpretat admirabil de Meryl Streep in "The Devil Wears Prada". Streep o portretizeaza aici pe Miranda Priestley, directorul unei faimoase reviste de moda.


Kevin Spacey, Jennifer Aniston si Collin Farrell in "Horrible Bosses"

Un film care aduce in prim-plan nu unul, ci mai multi sefi de cosmar este "Horrible Bosses". Tiranii care-si exploateaza angajatii sunt jucati de trei dintre cei mai buni actori americani: Kevin Spacey, Jennifer Aniston si Colin Farrell. Satui de felul in care sunt tratati, salariatii angajeaza un fost detinut, cu care pun la cale un plan de razbunare.


Demi Moore in "Disclosure"

Demi Moore isi dezvaluie latura intunecata a caracterului in "Disclose", un film care a facut valuri in anii '90. Printr-un concurs de imprejurari, Meredith Johnson (Moore) este promovata si ajunge seful direct al lui Tom Sanders, interpretat de Michael Douglas. Johnson nu ezita sa-i faca avansuri sexuale acestuia. Sanders contraataca si ii intenteaza un proces de toata frumusetea.


Sandra Bullock in "The Proposal"

In lipsa unei vieti sentimentale, Margaret (Sandra Bullock), un important editor de carte din New York se refugiaza in munca si ii face viata un calvar asistentului sau, Andrew (Ryan Reynolds). Situatia se va schimba in scurt timp, dupa ce afla cu surprindere ca risca sa fie repatriata in Canada. Margaret isi va revizui atitudinea fata de subordonat, ba chiar ii va propune o casatorie de convenienta.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea