Filme

#_da-mai-departe-2000

"Saritura", o drama australiana despre iubire si prietenie

Regizoarea si scenarista australiana Cate Shortland, in peregrinarile sale regulate intre Sydney si Canberra, a fost fascinata de frumusetea lacului George si a hotarat sa faca un film in jurul acestuia.

Subiectul peliculei a venit chiar din mediul in care se invartea. Shortland mai lucra si cu copii cu tulburari emotionale. Ea s-a apropiat foarte mult de o anumita fetita, care a impresionat-o, ulterior transformand-o in personajul principal, Heidi, din filmul Saritura.

Scenariul a fost imaginat cu sapte ani inainte de inceperea propriu-zisa a filmarilor. "Combinatia dintre peisaj si copiii cu tulburari a fost inspiratia", spune regizoarea.

Saritura ( Somersault ), o pelicula obsedanta din punct de vedere vizual, descrie calatoria senzoriala a unei fete, prin intermediul careia ea invata adevaratul inteles al iubirii, familiei si al prieteniei. Heidi ( Abbie Cornish ) are 16 ani si traieste cu mama ei. Tanjeste dupa afectiunea adevarata si, dupa o cearta cu mama ei, ajunge intr-o statiune montana, unde exploreaza imprejurimile si il intalneste intamplator pe Joe (Sam Worthington). Heidi va trece prin diferite stari si, intr-un final, ea va descoperi ca are mai multe de oferit decat ar fi crezut. "Filmul este plin de oameni speriati, care vor toti sa fie iubiti: am vrut ca spectacolul sa se simta apropiat de ei." (Cate Shortland).

Saritura ruleaza la Hollywood Multiplex si cinema Studio din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea