Filme

#travolta #john #cage #nicolas #thurman #uma #depp #johnny #kidman #nicole #damon #matt #affleck #ben #jolie #angelina #cruise #tom #blanchett #cate #pitt #brad #film #actori #celebri #faimosi

Roluri care au dat startul catre celebritate

Sunt faimosi, bogati, indragiti de o lume intreaga si cu tot viitorul in fata. Sunt actorii care ne incanta de ani de zile prin rolurile lor, actele lor de caritate sau viata personala. Dar cum totul are un inceput, ajungem sa ne intrebam - cine au fost ei inainte de toate acestea? De unde si cu ce au inceput? In urmatoarele randuri vom cunoaste oamenii care s-au transformat in vedete si cum au reusit acest lucru.


Brad Pitt

Brad Pitt, nascut pe 18 decembrie 1963, este cel mai mare dintre cei trei frati ai familiei Pitt. In 1997, Brad a castigat un Glob de Aur si a primit o nominalizare la Oscar pentru rolul din filmul 12 Monkeys, in care a jucat alaturi de Bruce Willis. In acelasi an, Pitt isi perfectioneaza accentul austriac pentru a-l putea interpreta pe Heinrich Harrar in filmul Sapte ani in Tibet.

Dar inainte de toate acestea, Brad a trebuit sa demonstreze ca poate fi un actor veritabil, iar succesul l-a dobandit, in 1991, prin rolul fermecatorului cowboy J.D., care a sedus-o pe Geena Davis in Thelma & Louise. Brad Pitt a devenit unul dintre cei mai solicitati actori de la Hollywood.

In anul 2000, a fost ales cel mai sexy actor in viata de catre toate publicatiile. A fost casatorit cu celebra actrita Jennifer Aniston, iar acum formeaza unul dintre cele mai celebre cupluri alaturi de Angelina Jolie.


Cate Blanchett

Dupa moartea tatalui ei, cand avea 10 ani, Cate Blanchett a fost crescuta de mama ei. A inceput sa studieze economia si artele la Universitatea din Melbourne. A lucrat si in lumea modei, apoi a plecat in Anglia.

S-a intors in Australia si s-a inscris la National Academy of Dramatic Arts din Sydney, iar dupa absolvire s-a alaturatSydney Theatre Company, unde a aparut in piesa Top Girls. In film a debutat in anul 1997 cu rolul Susan Macarthy din filmul Paradise Road, urmand ca tot in acelasi an sa primeasca un rol in pelicula Thank God He Met Lizzie.

Primul rol important din cariera ei a fost cel al reginei Elizabeta, din pelicula Elisabeth: Regina Virgina. Pentru acest rol, Cate primeste aprecierea criticilor si recunoasterea internationala . Filmul a fost nominalizat la Oscar, iar Blanchett a primit si ea o nominalizare pentru cea mai buna actrita.

Cate avea sa repete acest rol noua ani mai tarziu in pelicula Elizabeth: The Golden Age, rol ce i-a adus o a doua nominalizare la Oscar.


Tom Cruise

Tom Cruise, pe parcursul anilor '80, era unul dintre cei mai promitatori actori ai Hollywoodului. Actorul avea sa joace in filme de succes precum Top Gun si Rain Man.

La inceputul anilor '90 popularitatea sa a fost usor estompata, insa revine din plin cu roluri de erou in filme de actiune, iar in filme ca Jerry Maguire si Magnolia isi arata intreg talentul. In 2000, joaca din nou in rolul agentului international Ethan Hunt in filmul lui John Woo, Mission: Impossible 2, filmul dovedindu-se a fi de un real succes.

A fost nominalizat la Oscar pentru rolurile sale din peliculele Born on the Fourth of July, Jerry Maguire si Magnolia si a castigat trei Globuri de Aur pentru aceleasi roluri.


Angelina Jolie

Pe numele real, Angelina Jolie Voight, fiica actorului John Voight, Jolie s-a mutat cu mama, actrita Marcheline Bertrand, si fratele sau dupa divortul parintilor.

Si-a inceput cariera de model, locuind in Londra, New York si Los Angeles, inainte de a deveni studenta la Lee Strasberg Institute din New York.

Aprecierea criticilor a primit-o cand a jucat in filmele de televiziune True Women (1997) si George Wallace (1997), filme ce i-au adus Globul de Aur si o nominalizare Emmy. Dar rolul in care toata lumea si-o aminteste foarte bine este rolul Larei Croft, celebra cautatoare de comori din filmul Lara Croft: Tomb Rider.

In timpul filmarilor la D-nul si D-na Smith, Angelina s-a indragostit de colegul de platou, Brad Pitt.  Alaturi de Brad, Angelina are o fetita pe nume Siloh si alti trei copii adoptati.


Ben Affleck & Matt Damon

Prietenia celor doi a inceput inca din copilarie, atunci cand Ben s-a mutat cu familia in Boston. Locuind pe aceiasi strada, cei doi au devenit imediat prieteni, iar mai tarziu colaboratori.

Cei doi au renuntat la scoala in favoarea carierei de actor. Ben Affleck studia la Universitatea din Vermont si Colegiul Occidental din California, iar Matt Damonla Cambridge's Rindge si Latin School, dupa care a fost acceptat la Universitatea Harvard.

Au jucat impreuna in filmul School Ties (1992). Affleck si Damon, satui de lipsa de activitate de la Hollywood, s-au hotarat sa scrie un scenariu in care ei erau distribuiti in rolurile principale.

Cei doi actori au devenit peste noapte vedete atunci cand au jucat si scris scenariul pentru Good Will Hunting.

Fratele lui Ben, Casey Affleck, le face cunostinta cu Gus Van Sant si datorita acestuia, scenariul a fost luat de Miramax. Astfel in 1997, povestea unui geniu matematician tulburat, care locuia in sudul Bostonului, devine binecunoscutul Good Will Hunting, film cu care cei doi primesc premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu.


Nicole Kidman

Nicole Kidman este actrita care a fost nevoita sa joace roluri mici ani de zile, devenind cunoscuta mai mult pentru viata ei particulara, in calitate de sotie a actorului Tom Cruise. In cea de-a doua jumatate a anilor '90 insa, castiga in sfarsit aprecierea atat de meritata a criticilor.

Actrita australiana atrage atentia audientei americane cu rolul ei din Days of Thunder (1990) in care joaca alaturi de Cruise, dar succesul adevarat il obtine abia in 1995, cu pelicula To Die For, in regia lui Gus Van Sant.

A castigat aprecierea criticilor pentru rolul Isabel Archer din The Portrait of a Lady, adaptarea romanului lui Henry James. In 2000, Kidman a jucat in pelicula lui Baz Luhrmann, Moulin Rouge, film cu care castiga un Glob de Aur si o nominalizare la Oscar pentru cea mai bun actrita.


Johnny Depp

La varsta de 16 ani, dupa divortul parintilor sai, Depp abandoneaza scoala, sperand sa reuseasca intr-o cariera de muzician. Johnny Depp infiinteaza multe formatii de garaj, iar cea mai reusita a fost The Kids, cu care a cantat in deschiderea unui concert al lui Iggy Pop.

S-a implicat in actorie dupa o vizita la Los Angeles cu fosta sa sotie, care l-a prezentat actorului Nicolas Cage.

Cage l-a incurajat pe Depp sa incerce meseria de actor, astfel ca acesta a debutat in 1984 in filmul horror A Nightmare on Elm Street. In 1987 l-a inlocuit pe Jeff Yagher in rolul unui politist care lucra sub acopreire - Tommy Hanson, din serialul 21 Jump Street .

A devenit cunoscut cu ajutorul filmului fantastic al lui Tim Burton, Edward Scissorhands (1990), continuand sa primeasca aprecieri din partea criticilor si sa-i creasca popularitatea dupa rolurile din Benny & Joon (1993) si What's Eating Gilbert Grape (1993).


Uma Thurman

Uma Thurman este una dintre cele mai renumite actrite din generatia ei. Incurajata de familie sa gandeasca singura si sa fie independenta, Thurman, devenise intresata de actorie de la o varsta frageda.

Abandoneaza scoala la varsta de 15 ani pentru a urma aceasta cariera. Mutandu-se la New York, avea sa-si castige existenta din spalat vase si modelling.

Tanara actrita a debutat in Kiss Daddy Goodnight (1987), un film care nu a ramas foarte mult in memoria criticilor. A mai avut un rol secundar in comedia Johnny Be Good (1988), insa devine cunoscuta cu filmul lui Stephen Frears, Dangerous Liaisons (1988), unde a jucat alaturi de actorul John Malkovich.


Nicolas Cage

Nicolas Cage este nepotul regizorului Francis Ford Coppola, motiv pentru care a decis sa-si schimbe numele astfel incat sa nu poarte povara nepotismului. A ales Cage, deoarece un admirator al muzicii lui John Cage si, in acelasi timp, al eroului de benzi desenate Luke Cage.

Dupa ce abandoneaza scoala la varsta de 17 ani, actorul debuteaza in 1982 in film, cu un rol mic in clasicul Fast Times at Ridgemont High, regizat de Amy Heckerling.

Rolul Randy, din pelicula Valley Girl din 1983, avea sa-i aduca aprecierile bine meritate ale criticilor. Dupa aceasta a urmat o perioada mai calma in care a jucat in filme precum: Peggy Sue Got Married (1986) si Raising Arizona (1987). Tot in aceeasi perioada, a primit un rol si in filmul Moonstruck, care i-a adus o nominalizare la Globul de Aur.

In 1995, Nicolas Cage primeste Oscarul pentru cel mai bun actor cu filmul Leaving Las Vegas.


John Travolta

In cea de-a doua jumatate a anilor '70, John Travolta, a devenit cea mai mare vedeta a Hollywood-ului, aparand in mai multe roluri atat pe marele ecran, cat si la televiziune sau radio, si devenind astfel un fenomen cultural.

Ca in cazul multor celebritati, faima lui avea sa tina putin, dar in anii '80 era privit de media si de marele public ca un mare actor al timpurilor sale. Diferit de celelalte staruri, el a reaparut ca pasarea Phoenix in urmatorul deceniu, restabilindu-si faima, devenind unul dintre cei mai apreciati actori.

In 1997 a fost nominalizat de Academia de Film si de New York Film Critics Circle pentru cel mai bun actor cu Saturday Night Fever si in 1994 a fost din nou nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor cu Pulp Fiction; o alta nominalizare primeste in 1995 la Globul de Aur pentru cel mai bun actor tot cu Pulp Fiction.

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea