Filme

#film #scenariu #top #clasament #replica #celebru #closer #a walk to remember #dirty dancing #jerry maguire

Replici celebre din filme de dragoste (II)

Un film bun nu poate exista fara un scenariu pe masura. Si tocmai din aceste scenarii se nasc acele replici de notorietate ramase in memoria cinefililor. Iata partea a doua a topului cu replici celebre din filmele de dragoste.


Dirty Dancing (1987)

Dirty DancingDirty Dancing este de departe una dintre cele mai frumoase reprezentatii muzicale de dragoste, indragita de generatii intregi de tineri. Ramas in istoria cinematografiei in mod special pentru coloana sonora spectaculoasa si dansurile incendiare, Dirty Dancing-ul lui Emile Ardolino si-a castigat respectul in galeria filmelor premium si printr-o serie de replici legendare.

  • "Nobody puts Baby in a corner" (Nimeni nu o pune la colt pe Baby). Replica folosita de Johnny (Patrick Swayze) pentru a o ajuta pe Baby (Jennifer Grey) sa castige respectul celorlalti a ramas vie in mintea cinefililor nostalgici.

When Harry Met Sally (1989)

Harry and SallyAceasta este una dintre cele mai frumoase comedii romantice fabricate la Hollywood . When Harry Met Sally vorbeste despre dragoste si prietenie si ne invata ca sunt momente in viata cand, desi cautam disperati fericirea, nu ne dam seama ca aceasta se afla exact langa noi. Harry (Billy Crystal) si Sally (Meg Ryan) sunt doi prieteni care vor realiza acest lucru...

Filmul este un foarte bun studiu de caz ce tratateaza comportamentele si relatiile dintre barbati si femei si analizeaza mintea umana si modul in care aceasta reactioneaza in diverse situatii.

  • "I`ll have what she`s having" este una dintre replicile care vine sa sublinieze aceasta idee. Aflati intr-un restaurant, Sally si Harry poarta o discutie pe o tema legata de sex. Sally incearca sa-i demonstreze acestuia ca femeile pot mima orgasmul si pentru a-si sustine teoria, face acest lucru chiar in mijlocul restaurantului. Impresionata de prestatia ei, o femeie de la alta masa exclama cu jind „I`ll have what she`s having” (Aduce-ti-mi ce a comandat ea).

Jerry Maguire (1996)

Productia lui Cameron Crowe a cucerit inimile femeilor si a barbatilor deopotriva. Jerry Maguie este un amestec spumos de iubire, umor si pilde demne de urmat, scenariul scris de Cameron a dat nastere unor fraze memorabile

  • Jerry Maguire"You had me at `hello`" (M-ai cucerit cand mi-ai spus `buna`) este de departe una dintre cele mai romantice fraze din seria lungmetrajelor marca Hollywood. In incercarea de a o recuceri, Jerry Maguire (Tom Cruise) ii tine un intreg discurs lui Dorothy (Renee Zellweger) ca la final aceasta sa ii raspunda: „You had me at `hello`”.
  • "Don't cry at the beginning of a date. Cry at the end, like I do" (Nu plange la inceputul unei intalniri. Plangi la final, asa cum fac eu), este sfatul pe care i-l da Laurel surorii sale cand sufera o deceptie in dragoste.
  • "Look at me Laurel, I'm the oldest 26 year old in the world" (Uite-te la mine Laurel. Sunt cea mai batrana femeie de 26 ani din lume), este una dintre cele mai adorabile fraze din acest film. Stresata fiind ca nu are noroc in dragoste , Dorothy se plange surorii sale ca timpul trece.
  • "That's more than a dress. That's an Audrey Hepburn movie" (Este mai mult decat o rochie. Este un film cu Audrey Hepburn), ii spune Jerry lui Dorothy, socat de frumusetea acesteia. Aceasta replica ramane probabil unul dintre cele mai frumoase complimente pe care ar putea sa le faca un barbat unei femei.

Closer (2004)

Closer, filmul lui Mike Nichols este o epopee a complexitatii mintii umane si a jocurilor pe care aceasta le face in relatiile interumane. Scenariul acestei pelicule, scris de Patrick Marber, este transant, necrutator si vorbeste despre iubire si adulter, ridicand o serie de intrebari pe aceste teme. Replicile sunt acide si pline de subintelesuri. Iata cateva exemple:

  • Closer"If you belive in love at first sight.....you never stop looking" (Daca crezi in dragoste la prima vedere ...nu te opresti niciodata sa privesti in stanga si dreapta);
  • "Don't say it! Don't you fucking say you're too good for me. I am, but don't say it." (Nu o spune! Nu incerca sa zici ca esti prea buna pentru mine. Stiu ca esti, dar nu o spune);
  • "How can one man be so endlessly disappointing? That`s my charm!" (Cum poate un barbat sa fie atat de dezamagitor?? Asta e farmecul meu);
  • "No one will ever love you as much as I do. Why isn't love enough?" (Nimeni nu te va iubi mai mult ca mine. De ce nu este dragostea de ajuns?);
  • "Everybody wants to be happy... Depressives don't. They want to be unhappy to confirm they're depressed. If they were happy they couldn't be depressed anymore. They'd have to go out into the world and live. Which can be depressing." (Toata lumea vrea sa fie fericita....Nu si depresivii. Acestia vor sa fie nefericiti pentru a li se confirma faptul ca sunt deprimati. Daca ar fi veseli, nu ar mai fi depresivi si ar fi nevoiti sa iasa in lume si sa traiasca. Lucru care poate fi foarte deprimant).


a walk to remember (2002)

A walk to rememberO poveste de iubire frumoasa si trista, doi indragostiti care sunt despartiti de o boala incurabila, mult romantism si bunatatea sufleteasca, toate acestea intrunesc mesajul pe care vrea sa-l transmita Karen Janszen prin scenariul filmului A walk to remember.

  • "Our love is like the wind... i can't see it... but i can feel it..." (Dragostea noastra se aseamana cu vantul...nu-l vad...dar il simt) este o replica memorabila si o marturie vadita a puterii de a iubi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea