Filme

#_ratatouille-2007

Ratatouille - primele ecouri

Prezentare

Remy este un soarece care isi risca constant viata intr-un restaurant francez scump din cauza pasiunii sale pentru mancarea buna si din dorinta de a deveni bucatar - sef.

Este evident, insa, ca acesta este un vis cam greu de indeplinit pentru un soarece. Insa orizonturile i se vor deschide cand un tanar baiat, care incearca cu disperare sa isi pastreze slujba la restaurant cu toate ca nu are calitatile necesare pentru a gati, il descopera pe Remy si incepe un parteneriat cu acesta.

De acum incolo depinde doar de ei cum sa il evite pe bucatarul sef, sa isi rezolve probleme din viata personala si intr-un final sa produca cel mai bun si delicios Ratatouille din toata Franta.

Primele reactii

Soricelul parizian Remy s-a bucurat dupa aparitia sa pe marile ecrane doar de reactii satisfactoare: foarte mule pro-uri, iar cele de contra sunt de fapt un fel de pseudocontra, deoarece si acei critici care au gasit unele defecte filmului, pe ansamblu au fost multumiti de rezultat. Mai jos puteti sa va aruncati privirea pe cateva din multele reactii ale criticilor.

Pro

New York Post: "Daca exista un geniu ce lucreaza acum la Hollywood, acela este regizorul de animatie Brad Bird care ne incanta cu ultima realizare "Ratatouille". Pentru o maxima placere vizuala, ar trebui sa ma credeti pe cuvant ca acest film este un 'must': imagini redate intr-un mod uimitor intr-o povestioara plina de surprize si cu personaje de neuitat" (Lou Lumenick)

Newsweek: "Brad Bird, creatorul nonconformist al filmelor " The Iron Giant " si "The Incredibles", a mai realizat unul atat de bogat ca un sos bearnaise, atat de revigorant ca un serbet de zmeura si deloc previzibil...OK, inca o metafora si termin: este pur si simplu delicios" (David Ansen)

Hollywood.com : "Ce as putea spune? Ghidat de ultratalentatul Brad Bird, Ratatouille este pur si simplu o capodopera de animatie, ceva ce este cu adevarat un compliment in zilele noastre. Atentia pentru detalii este uimitoare [...], iar filmul devine o delicatesa pentru care am asteptat cu totii" (Kit Bowen)


Time: "Charlie Chaplin si alti celebri clovni din era filmelor mute stiu ce inseamna sa exprimi cele mai adanci si subtile emotii cu ajutorul gesturilor. Remy, deasemenea, in mainile regizorului Brad Bird si al talentatilor animatori, devine un veritabil Shakespeare al gesturilor" (Richard Corliss)

Contra

Las Vegas Weekly: "Acesta este un film despre un soarece ce isi doreste sa ajunga bucatar. Atata tot; nu este o meditatie profunda asupra conditiei umane (sau animale), nu este nici o analiza bogata si profunda a caracterului. Este un film dragut si foarte bine animat despre un soricel parizian pe nume Remy care are un simt al gatitului...Insa pentru cei care se asteapta la ceva mai maret decat ultimile filme Pixar sau marca Bird, 'Ratatouille' poate fi un pic dezamagitor. Plotul e un pic cam incalcit, iar farmecul personajelor cam limitat" (Josh Bell)



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea