Filme

#_da-mai-departe-2000

Prime - cand iubirea, diferenta de varsta si terapia se bat cap in cap

O poveste simpla in aparenta, Prime ne arata cat de greu este sa treci peste barierele impuse de anumite coduri sociale atunci cand e vorba de dragoste.

O femeie de 37 de ani, Rafi ( Uma Thurman ), proaspat divortata, se indragosteste pana peste urechi de Dave, un baietandru de 23 de ani.
Itele se incurca atunci cand descoperim ca tanarul este chiar fiul psihiatrului lui Rafi, Dr. Lisa Metzger ( Meryl Streep ) cea care o trateaza pe proaspata divortata ranita, incurajand-o sa se consoleze cu mici si dese aventuri.

Asistam neputinciosi la o tortura de ambele parti. Dr. Lisa este sfasiata in doua: terapeutul trebuie sa-si indeplineasca datoria profesionala, sa respecte codul etic iar mama este roasa de sentimente profunde si are la randul ei nevoie de consiliere , torturata fiind si de picanteriile pe care i le livreaza, ca de la femeie la femeie, in fiecare sedinta, pacienta Rafi.

La randul sau Rafi, femeie asezata, se simte vinovata fata de Lisa insa descopera ca Dave nu este numai o aventura si nu poate renunta la el. Cat despre framantarile de partea cealalta a baricadei…din tabara lui Dave, nu mai poate fi nimic de adaugat.

Regizorul, Ben Younger ne ofera o perspectiva amuzanta cu ajutorul unor intermitente felii de umor: imaginea bunicii, Babi, care se loveste cu tigaia in cap ori de cate ori nepotul face cate o boacana, discutiile din sanul unei familii de evrei, comportamentul stupid al prietenului lui Dave…

Pe muchie de cutit intre comedie si drama, plina de realism, Prime reda nuantele grave si ironice ale unei povesti de iubire intre o femeie matura, dezamagita , care ravneste dupa afectiune si un pusti simpatic, dus de val.

In mod sigur cea mai buna dintre peliculele premiere din aceasta saptamana.









Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea