Filme

#_premonitia-2007

Premonitia

Premonition isi doreste a fi un thriller psihologic avand ca teme premonitiile si realitatile paralele. S-ar putea ca pentru unii sa le confirme asteptarile, pentru altii sa nu reauseasca sa convinga.

Filmul o are ca protagonista pe Linda (Sandra Bullock), o sotie aparent fericita , cu o casa frumoasa si doua fetite dragute. Totul pare frumos si linistit pana in momentul in care Linda primeste tulburatoarea veste ca sotul ei a murit intr-un accident. A doua zi insa Linda se trezeste langa un sot foarte viu, facand ca intamplarile zilei precedente sa para a face parte dintr-un vis urat . In cea de-a treia zi, Jim (Julian McMahon), sotul Lindei este tot mort.

Pe scurt filmul poate insemna cadre lungi, scenariu intortocheat, regie la care s-ar fi putut lucra mult mai mult, totul incercand sa redea o idee mult exploatata, cea a premonitiilor si realitatilor paralele. Insa nu reuseste sa aduca nimic nou fata de alte thrillere care au aceasta tema (vezi "Profetiile Omului Molie"). Dupa parerea mea nici rolul interpretat de Sandra Bullock nu este unul dintre cele mai reusite.

Primele parti ale filmului am incercat, alaturi de protagonista, sa-mi dau seama ce se intampla. Care este ideea cu cele 2 realitati in care traieste Linda si de ce o zi sotul ei e mort, alta viu? Cam dificil, dar daca intr-un final se contureaza o oarecare explicatie, urmarea ar putea deveni usor plictisitoare. Finalul nu reuseste nici el sa salveze situatia.

Pe scurt filmul se vrea a fi un thriller plin de suspans , ajungand insa sa fie doar o insiruire de cadre destul de calme si foarte lungi despre premonitiile si incercarile disperate (de a-si salva casnicia monotona si sotul pe punctul de a muri) ale unei sotii.

Cu multa rabdare, filmul poate fi urmarit in incercarea fiecaruia de a-si gasi propria explicatie.

NOTA: 4/10

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea