Filme

#rango #the mechanic #cinema #premiere #romania #filme

Premierele saptamanii 4-10 martie 2011

Prima saptamana a lunii martie ne prilejuieste reintalnirea cu Jason Statham, un meserias al filmelor de actiune. 

Ne dam intalnire si cu Johnny Depp, chiar daca el nu apare fizic in film, ci se aude doar vocea lui. Fiti cu ochii si pe Buna! Ce faci?, o comedie romaneasca care a fost laudata pana si de prestigoasa publicatie americana Variety. 

Iata lista completa a peliculelor care vor avea premiera pe marile ecrane din Romania in saptamana 4-10 martie 2011:

 

Des hommes et des dieux 

 

Regia: Xavier Beauvois

Distributie: Philippe Laudenbach, Lambert Wilson, Michael Lonsdale, Olivier Rabourdin

Actiunea filmului incepe in 1990. Opt calugari crestini francezi traiesc in buna intelegere, alaturi de fratii lor musulmani, intr-o manastire amplasata intr-o regiune muntoasa din Africa de Sud. Cand o echipa de muncitori este masacrata de un grup fundamentalist islamist, frica puna stapanire pe intrega zona. Armata le ofera protectie, insa calugarii refuza. In ciuda amenintarii care creste din ce in ce mai repede, ei inteleg ca trebuie sa ramana aici, orice ar fi. 

„Oameni si zei” exploreaza ultimele luni din viata acestei mici comunitati de calugari crestini dintr-un „tinut musulman”. Filmul este inspirata din povestea reala a rapirii calugarilor francezi din Tibhirine  (Algeria).

Lungmetrajul a avut 11 nominalizari la editia din 2011a Premiilor Cesar. De asemenea, pelicula regizata Xavier Beauvois a castigat in 2010 Marele Premiu al Festivalului de Film de la Cannes.

 

Rango

 

Regia: Gore Verbinski

Distributie: Isla Fisher, Johnny Depp, Timothy Olymphant

Ratacind prin Vestul Salbatic, cameleonul Rango ajunge in Dirt, un orasel ciudat cu locuitori la fel de ciudati:  o testoasa pe post de primar, un sarpe cu clopotei renegat, niste caini de preerie care jefuiesc banci, soparle-pistolari etc.

Fara sa vrea, Rango devine seriful oraselului amenintat cu disparitia din cauza lipsei apei. El are ocazia sa se transforme in ceea ce si-a dorit dintotdeauna: un erou adevarat.

"Rango este un fel de miracol: o comedie animata pentru cinefili inteligenti, minunat realizata, numai buna de vizionat, cu multa satira si filmata glorios in 2 D”, remarca Roger Ebert de la Chicago Sun-Times.

“Face misto de filmele adorate de pusti, precum si de Fear And Loathing in Las Vegas, scrierile mistice ale lui Carlos Castaneda si trilogia  Dollars a lui Sergio Leone”, sustine Robbie Collin de la News of the World.

 

The Mechanic

 

Regia: Simon West

Distributie: Ben Foster, Jason Statham

Arthur Bishop (Jason Statham) este un "mecanic", un asasin de elita cu un cod de onoare strict si cu un talent unic pentru eliminarea tintelor. Este o slujba care necesita profesionism desavarsit si o detasare absoluta. Bishop este nevoit sa-l ucida pe mentorul si prietenul sau apropiat ,Harry, (Donald Sutherland). Urmatoarea lui misiune e una autoimpusa: vrea sa-i vada morti pe cei care au comandat acest asasinat.

Misiunea lui devine complicata dupa ce fiul lui Harry, Steve (Ben Foster) il abordeaza, avand in minte aceeasi idee si fiind ferm decis sa invete meserie de la Bishop.

“Nimeni nu se pricepe sa furnizeze thrillere de actiune de calitate mai bine decat Jason Statham!” , exclama criticul Jackie Cooper.

The Mechanic este laudat si de Philip French de la Guadian care sustine ca este “un thriller eficient cu unele pretentii intelectuale”.

 

Buna! Ce faci?

 

Regia: Alexandru Maftei

Cu: Ionel Mihailescu, Dana Voicu

Dupa 20 de ani de casnicie fericita, Gabriel si Gabriela nu mai simt nici o atractie unul fata de celalalt. Dupa ce isi petrec cateva nopti comunicand pe Onternet cu un necunoscut, amandoi se indragostesc - fara sa stie ca de fapt s-au gasit tot unul pe celalalt. Atractia pasionala pentru necunoscut se amesteca cu sentimentul de vinovatie ca isi insala partenerul de o viata.

Si mai confuz este baiatul lor Vladimir, un adolescent cu o viata sexuala foarte activa, cand descopera ca si parintii sai sunt manati de dorinte. Intr-o zi insa intalnirea celor doi amanti virtuali devine inevitabila...

Buna! Ce faci? este fara indoiala una dintre surprizele placute furnizate de cinematografia romaneasca in 2011.

“Nu este nicidecum un film insipid, chiar daca spune o poveste previzibila. Este un film al extremelor, cand poetic, cu mesaje care curg pe ecran, sustinute de cadre lungi sugestive - se observa, de altfel, lentoarea tipica filmului romanesc -, putin dialog, emotie puternica, ritm energic cu scene 'vioaie' si cadre indraznete de nuditate”, scrie Nicoleta Galeteanu (Unica).

Publicatia americana Variety aprecia ca  Buna! ce faci? este "o gura de aer proaspat" in contextul productiilor romanesti mai degraba sumbre.

 

Big Mommas: Like Father, Like Son

 

Regia: John Whitesell

Distributie: Martin Lawrence, Brandon T. Jackson, Faizon Love

Malcolm Turner, agentul FBI de top care obisnuieste sa se deghizeze intr-o femeie corpolenta si simpatica pentru a-si solutiona cazurile si a invinge vigilenta infractorilor, este trimis intr-o noua misiune aventuroasa, numai ca de aceasta data este insotit de catre fiul lui vitreg pe nume Trent. 

Dupa ce baiatul in varsta de 17 ani este martorul involuntar al unei crime si devine tinta infractorilor care au comis-o, Malcolm Turner pune la cale un plan ingenios pentru a-si ascunde fiul vitreg. 

Astfel, Trent este imbracat in haine de femeie, i se pune pe cap o peruca si i se da prenumele Charmaine, dupa care este inscris la o scoala de arte frumoase frecventata exclusiv de catre fete. Evident ca tatal vitreg isi insoteste baiatul in aceasta aventura, apeland inca o data la trucurile care il transforma instantaneu din agentul FBI Malcolm Turner in Coana Mare. 

Sarcina celor doi barbati deghizati este sa adune suficiente probe ca sa il incrimineze pe asasin, inainte ca acesta sa ii gaseasca si sa se razbune.

Big Mommas: Like Father, Like Son nu a reusit sa faca o impresie buna in breasla jurnalistilor.

Mike Hale de la The New York Times noteaza ca exista prea multe similaritati cu clasicul Some Like It Hot, in care straluceau Tony Curtis, Jack Lemmon si Marilyn Monroe, si spune ca singurul lucru amuzant din tot filmul este partitura interpretata de Faizon Love. 

“Aceasta a trei parte a comediei despre Coana Mare nu iese din tiparul celorlalte doua, diferenta principala este aparitia fiului vitreg si faptul ca actiunea se desfasoara la 11 ani dupa prima incercare. Martin Lawrence este însa acelasi, iar performanta sa este practic neschimbata.”, scrie Cristina Rosca de la Time Out.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea