Filme

#incasari #Pozitia copilului #record incasari #record spectatori

"Pozitia copilului" a doborat recordurile de spectatori si incasari

Filmul "Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, doboara record dupa record in cinematografele romanesti. Dupa ce in primul weekend de la lansare a avut incasari record, acum, pelicula premiata cu Ursul de Aur la Berlin a depasit pragul de 100.000 de spectatori, record pentru un film romanesc aparut in ultimul deceniu.


Stabileste noi culmi in cinematografia romaneasca

Lungmetrajul premiat anul acesta la Berlin a depasit recent pragul de 100.000 de spectatori, anunta europafm.ro. Acesta este un record absolut pentru un film romanesc in ultimul deceniu. Mai mult, lansat la noi in tara la inceputul lunii martie, "Pozitia Copilului" a reusit sa adune incasari de peste un milion doua sute de mii de lei, de asemenea o performanta.

Recordurile au inceput sa curga inca de la lansarea peliculei in 8 martie, atunci cand a fost aleasa drept filmul romanesc cu cel mai mare succes la premiera in ultimii 10 ani.

Potrivit statisticilor, in primul weekend, filmul lui Netzer a reusit sa aduca in cinematografe nu mai putin de 19.729 de persoane. Incasarile au fost si ele pe masura: 259.217 de lei.


Intra in competitie si in Australia

"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa "Maria" (2003) si "Medalia de Onoare (2010).

Filmul vorbeste cu dramatism si emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Filmul reprezinta o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre traficul de influenta si coruptia la nivelul mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.

Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache joaca in rolurile principale, de mama si fiu, insa li se alatura si alte nume sonore precum Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.

In aceasta saptamana, "Pozitia copilului" intra in competitia oficiala a Festivalului de Film organizat in Sydney, Australia.

[[foto:www.monitorulcj.ro]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea