Filme

#actori #oscar #oscar 2013 #actori premiati

Oscar 2013: Topul actorilor care au castigat cele mai multe trofee

Daniel Day-Lewis are sanse in acest an sa egaleze recordurile detinute de Jack Nicholson si Walter Brennan, in ceea ce priveste palmaresul premiilor Oscar castigate. Iata cum arata in acest moment topul actorilor cu cele mai multe Oscaruri la activ.


1. Walter Brennan

Walter Brennam este cunoscut datorita aparitiilor sale in filme western ca "Rio Bravo" (1959) sau "The Guns of Will Sonnet" (1967). Actorul a castigat de-a lungul carierei sale trei Oscaruri, toate la categoria "Cel mai bun actor in rol secundar". Brennan a fost recompensat pentru prestatiile din "Sergeant York" (1941), "The Westerner" (1940) si "Kentucky" (1938).


2. Jack Nicholson

Tot trei Oscaruri a castigat si veteranul Jack Nicholson: doua pentru rol principal ("As Good As It Gets" - 1997, respectiv "One Flew Over the Cuckoo Nest" - 1975) si unul pentru rol secundar ("Terms of Endearment" - 1983).


3. Tom Hanks

Rolul principal din tulburatoarea drama "Philadelphia" (1993) i-a adus lui Tom Hanks primul Oscar din cariera. Hanks a castigat si cel de-al doilea trofeu, tot la aceeasi categorie, pentru prestatia din "Forrest Gump" (1994).


4. Gary Cooper

Gary Cooper, unul dintre sex-simbolurile anilor '40-'50, a cucerit la randul sau doua Oscaruri: ambele la categoria "Cel mai bun actor in rol principal" ("Sergeant York" - 1941 si "High Noon" - 1952)


5. Marlon Brando

In palmaresul lui Marlon Brando figureaza tot doua trofee Oscar. Primul dintre ele a fost castigat pentru rolul principal din "On the Waterfront" (1954). Rolul memorabil al sefului mafiot Don Vito Corleone din prima parte a trilogiei "The Godfather" (1972) i-a adus lui Brando un al doilea Oscar.


6. Spencer Tracy

Spencer Tracy a fost nominalizat de opt ori la Oscar, reusind sa-si adjudece doua trofee: "Boys Town" (1938) si "Captain Courageous" (1937).


7. Dustin Hoffman

Dustin Hoffman a avut a intrat in posesia statuetei Oscar tot de doua ori. Primul Oscar l-a primit pentru rolul principal din "Kramer vs. Kramer" (1979), film in care a jucat alaturi de Meryl Streep. Membrii Academiei Americane de Film l-au recompensat si pentru prestatia din "Rain Man" (1988).


8. Daniel Day-Lewis

Daniel Day - Lewis a fost nominalizat de cinci ori la Oscar, reusind sa plece acasa cu doua trofee, ambele pentru "Cel mai bun actor in rol principal: "My Left Foot: The Story of Christy Brown" (1989) si "There Will Be Blood" (2007). La gala din 2013, Lewis concureaza la aceasi categorie, fiind nominalizat pentru prestatia din "Lincoln".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea