Filme

#succes #tom cruise #misiune imposibila # Oblivion

Oblivion, primul succes de box office al lui Tom Cruise dupa "Misiune Imposibila"

"Oblivion, planeta uitata" este cel mai recent succes de box office din SUA, dar si la nivel mondial. Pelicula SF cu Tom Cruise in rolul principal a reusit sa se ridice la nivelul a doua dintre reusitele precedente ale actorului american, "Minority Report" si "Misiune Imposibila 3", si a marcat revenirea sa spectaculoasa, dupa un an 2012 mult mai putin prolific.

Daca, in 2012, Tom Cruise s-a aflat mai degraba pe prima pagina a revistelor de scandal din lumea intreaga, din cauza mediatizatului sau divort de actrita Katie Holmes, decat in fruntea topurilor, in 2013 actorul pare sa fi regasit cheia succesului, gratie prezentei in filmul SF "Oblivion".

Filmul, un SF post-apocaliptic cu accente de thriller, spune povestea lui Jack Harper, un reparator de drone din anul 2077, a carui misiune pe Terra - distrusa in urma razboiului cu o rasa de extraterestri, numiti Scavi - se apropie de final. Planurile sale sunt date complet peste cap cand o salveaza pe frumoasa Julia care, alaturi de un grup de supravietuitori condusi de Malcolm Beech (Morgan Freeman), il determina sa isi exploreze trecutul si sa descopere adevarul.


Incasari de 38 milioane dolari in weekendul de debut

"Oblivion" s-a lansat in cinematografele americane in acest sfarsit de saptamana si a reusit sa genereze incasari de nu mai putin de 38 milioane dolari, o suma mai generoasa decat anticipau specialistii.

Cu un buget de 120 milioane de dolari, filmul "Oblivion" a reusit deja isi depaseasca investitia, incasarile la nivel mondial (excluzand SUA), pana in acest moment, ridicandu-se la suma de peste 100 milioane dolari.

De altfel, specialistii se asteapta ca filmul sa evolueze bine si in urmatoarele saptamani, cel putin pana la premiera americana, din data de 3 mai, a blockbusterului "Iron Man 3".


"Oblivion", incasari generoase si in cinematografele romanesti

"Oblivion, planeta uitata" a avut premiera in cinematografele romanesti in data de 12 aprilie. In weekendul de debut, filmul a reusit sa adune incasari consistente, de 714.218 lei, care l-au plasat in fruntea box-office-ului romanesc.



Sursa foto: wallcapture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea