Filme

#_a-beautiful-life-2008 #andreea marin banica #stefan banica jr #bai ling #alejandro chomski #2008 #drama #film

"O viata minunata" pentru o adolescenta abuzata si un imigrant ilegal

Daca te duci sa vezi "O viata minunata" este foarte important sa stii ca fimul este bazat pe o piesa de teatru . Pe scena, actorii de teatru reusesc sa insufle pasiune in niste replici banale si sa castige empatia publicului chiar daca portretizeaza schite de tipologii umane.

Din pacate pentru regizorul argentinian Alejandro Chomski, filmu' nu-i ca teatru'. Povestea este cat se poate de simpla. O adolescenta abuzata, Maggie (Angela Sarafyan) si un imigrant ilegal (Jesse Garcia) isi vindeca impreuna ranile prin iubire.

Filmul porneste pe picior gresit cerandu-ne sa credem ca daca gasesti o adolescenta pe o alee laturalnica, o iei acasa. Asta face David, un imigrant care incearca sa stranga bani pentru a o aduce si pe mama lui in "tara tuturor posibilitatilor", unde el spala pe jos intr-un club de striptease.

La insistentele lui Esther (Bai Ling) o stripteuza cu inima de aur care viseaza la o cariera muzicala, fata ajunge in locuinta modesta a mexicanului. Problemele din viata sentimentala a artistei se deruleaza paralel cu relatia dintre cei doi tineri, dar ambitiile filmului nu pot fi indeplinite prin dialogul plin de clisee.

O realitate trista , doi protagonisti raniti

Pentru ca ea este minora si el imigrant ilegal, niciunul dintre protagonisti nu poate gasi o slujba din salariul careia sa-si permita o locuinta adevarata sau chiar strictul necesar. Din lipsa de bani ei ajung in lumea traficantilor de droguri si, ca orice incepator, au parte de necazuri.

Tinerii nu au probleme doar din lipsa banilor. Ei nu pot avea o viata sexuala satisfacatoare din cauza abuzului la care a fost supusa fata. Ea va incerca sa-si depaseasca problemele prin apelarea la un consilier si prin confruntarea cu tatal care o abuza.

Nici personajul lui Bai Ling nu are relatii reusite. Ea penduleaza intre barbati care se folosesc de ea (Stefan Banica Jr.) si barbati care o adora, dar nu ii intra in gratii. Actrita de origine chineza surprinde in acest film. Rolul i se potriveste foarte bine, iar ea reuseste sa exprime subtil disperarea unui om fara viitor care se consoleaza intr-o atitudine optimista prin clisee scrise pe biletele lipite pe oglinda.

Andreea Marin Banica si Stefan, roluri prea scurte

Din distributie fac parte si Debi Mazar (o bibliotecara care incearca sa-i ofere lui Maggie ajutorul necesar) si Dana Delaney (Desperate Housewives) care interpreteaza mama adolescentei, oferind cea mai emotionanta si sincera scena din film.

O viata minunata este prezentat in Romania cu un poster special, pe care sunt prezenti si Andreea Marin Banica si Stefan Banica Jr. Cei doi nu au timp sa fie mai mult decat simpli trecatori in cele doua scene. Aparitiile lor sunt atat de Andreea Marin Banicascurte incat nu pot contribui cu nimic la atmosfera generala a filmului.

Din punct de vedere tehnic, filmul nu reflecta bugetul de circa 10 milioane de dolari. Imaginea si lumina lasa de dorit. Nu este clar daca regizorul a facut o alegere artistica pentru a reprezenta mizeria realitatii protagonistilor, deoarece si in putinele momente fericite din film, atmosfera ramane neschimbata.

Filmul nu are concluzii, nu incheie toate intrigile, dar ne lasa cu mesajul iubirii care invinge toate obstacolele. Desi actorii sunt capabili, ei nu reusesc sa ne introduca in realitatea stilizata a unei piese de teatru, deoarece scenariul semnat de Wendy Hammond, dupa propria piesa, nu ii ajuta cu nimic.

Filmul poate fi indragit pentru povestea tinerilor care au avut parte doar de ghinioane, dar care gasesc un sprijin unul in celalalt. Faptul ca pelicula este un colaj de personaje si replici simple care nu creeaza pana la final o poveste captivanta reprezinta un mare dezavantaj.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea