Filme

#_norocul-emmei-2006

Norocul Emmei - Zilele filmului german 2007

Emma (Jordis Triebel) locuieste si se ocupa singura de o ferma – crescatorie de porci. Din pacate, ferma ei este pe cale de a fi scoasa la licitatie deoarece Emma nu are bani sa isi plateasca ratele la banca si facturile.

Max (Jurgen Vogel) este un vanzator de masini tacut si linistit. Max afla de la medicul sau ca are cancer si nu mai are foarte mult de trait.

Emma si Max, ambii singuri si oarecum izolati de restul lumii, isi vor inalni destinele. Max se decide, in urma aflarii vestii cum ca va muri, sa fure banii facuti la negru din vanzarea masinilor si pe cea mai scumpa masina din parcarea magazinului. In urma unei urmariri pe autostrada, Max “ aterizeaza ” in curtea Emmei. Emmei nu-i vine sa creada ce noroc a dat peste ea cand il gaseste pe Max inconstient .

Intre cei doi se va naste o frumoasa poveste de dragoste. Emma, o femeie puternica si tandra in acelasi timp, se indragosteste de Max, barbatul pe care il considera un sincer cadou in viata ei pustiita.

O drama in esenta, povestea lor de dragoste este intens si inteligent prezentata. De-a lungul filmului, umorul subtil, cu care faci cunostinta cu protagonistii si cu ajutorul caruia te implici in povestea lor, pregateste terenul incet si lin pentru finalul tragic si care reuseste chiar sa te umple de toata acea tristete pe care o sugera.

Norocul Emmei se transforma cu pasi rapizi in ghinionul Emmei. Emma isi trateaza, asa cum isi trateaza si animalele, darul primit: are grija de el cu toata afectiunea si dragostea de care e capabila si, in final, ii curma suferinta incet si linistitor cum e obisnuita sa o curme porcilor ei.


Norocul Emmei este un film trist si frumos, un film inteligent si subtil comic, este un film dramatic, dar care nu socheaza prin violenta tristetii si reuseste sa faca spectatorul sa empatizeze cu protagonistii si povestea.

Filmul a fost prezentat in Romania in cadrul Zilelor Filmului German din Bucuresti (5-9 noiembrie).

NOTA: 10/10




Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea