Filme

#nominalizari #premii #sag #screen actors guild #actori #the social network #the fighter

Nominalizarile la premiile SAG: The Social Network si The Fighter printre favoriti

Sezonul premiilor care recunosc cele mai bune filme din industria cinematografica este in plina desfasurare. Astazi, 16 decembrie, au fost anuntate si nominalizarile la premiile SAG, acordate in fiecare an de Sindicatul Actorilor din America (Screen Actors Guild).

Chiar daca lista nominalizarilor la premiile SAG este mai putin spectaculoasa decat cea de la Globurile de Aur, nu inseamna ca este lipsita de surprize. Cum era de asteptat, printre preferati se numara actorii din filme precum The Social Network, Black Swan, The King’s Speech, The Fighter si the kids are all right care au primit cate o nominalizare la categoria “cea mai buna distributie a unui film”.

Din categoria mentionata a lipsit, surprinzator, Inception. Iar Leonardo DiCaprio, care a impresionat anul acesta in doua dintre cele mai bune roluri ale sale (Inception si Shutter Island), a fost lasat, din nou, pe dinafara la nominalizarile individuale.

Pentru premiul SAG la sectiunea “cel mai bun actor intr-un rol principal” se lupta Colin Firth (The King’s Speech), Jesse Eisenberg (The Social Network), James Franco (127 Hours), Jeff Bridges (True Grit) si Robert Duvall (Get Low).

In ceea ce priveste concurenta la categoria “cea mai buna actrita in rol principal” lucrurile stau destul de clar. Cele doua favorite, Annette Bening (The Kids Are All Right) si Natalie Portman (Black Swan), se vor infrunta cu Nicole Kidman ( Rabbit Hole ), Jennifer Lawrence (Winter’s Bone) si Hilary Swank (Conviction). Aceasta din urma a fost trecuta cu vederea pe lista nominalizarilor la Globurile de Aur 2011 .

Justin Timberlake si Andrew Garfield din The Social Network nu i-au impresionat pe membrii votanti ai SAG, asa ca la sectiunea “cel mai bun actor in rol secundar”, a intervenit si prima surpriza. John Hawkes a fost nominalizat pentru rolul din Winter’s Bone alaturi de favoritul categoriei Christian Bale (The Fighter), Jeremy Renner (The Twon), Mark Ruffalo (The Kids Are All Right) si Geoffrey Rush (The King’s Speech).

O alta surpriza placuta o reprezinta nominalizarea tinerei actrite Hailee Steinfeld la categoria “actrita in rol secundar” pentru rolul din western-ul fratilor Coen, True Grit. Pustoaica de doar 14 ani are o concurenta serioasa din partea unor actrite cu experienta: Amy Adams (The Fighter), Helena Bonham Carter (The King’s Speech), Mila Kunis (Black Swan), Melissa Leo (The Fighter).

Gala celei de-a 17-a editii a premiilor SAG va avea loc pe 30 ianuarie la Los Angeles. Iata AICI lista completa a nominalizarilor.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea