Filme

#renee zellweger #harry connick jr #new in town #comedie romantica #cronica #film #_new-in-town-2009

New in Town sau dragostea nu se afla in orasele mari

Fata intalneste baiatul. Cei doi nu se plac, se cearta, dar sunt fortati sa lucreze impreuna. Baiatul salveaza fata. Fata incepe sa il placa pe baiat. Circumstantele ii despart, dar fata realizeaza ca el este alesul.

Daca inlocuim "fata" cu Renee Zellweger – o tanara desteapta, ambitioasa si incapatanata, care locuieste in insoritul stat Florida – si pe Harry Connick Jr cu "baiatul" – un tata vaduv care locuieste intr-un oras stereotip din frigurosul stat Minnesota – obtinem New in Town – o comedie care se foloseste de toate trucurile din carti pentru a incanta publicul.

Prea cald, prea frig

Aflata in plina ascensiune profesionala, Lucy Hill (Renee Zellweger) este o tanara consultanta de afaceri, care se vede brusc nevoita sa faca fata unei provocari neasteptate.

Trebuie sa renunte la traiul ei confortabil si calduros din Miami pentru a supraveghea restructurarea unei fabrici tocmai din Minnesota. Inarmata doar cu o garderoba varatica, Lucy este pornita sa cucereasca gerul, ca o adevarata fata de oras, fortata sa supravietuiasca la tara.

Dupa ce a avut parte de o primire cat se poate de rece din partea localnicilor, acum ea incearca sa se acomodeze si cu ostilitatea mediului, implicit cu strazile inghetate si zapezile permanente.

In momentul in care i se cere sa inchida fabrica si sa lase comunitatea fara locuri de munca, Lucy trebuie sa ia cea mai dificila decizie din viata sa, trebuie sa aleaga intre confortul luxosului Miami si frumusetea unica a Minnesotei, de care este acum indragostita.

New in Town este o poveste romantica clasica – prin clasica intelegem ca a fost prezentata de atatea ori incat am devenit imuni la astfel de povesti.

Renee si criza financiara

Nu sunt un fan al lui Renee Zellweger, dar actrita este destul de convingatoare in rolul domnisoarei trimisa in 'infernul de gheata', chiar daca scenariul nu ii ofera ceva original de facut. La inceputul filmului, Harry Connick Jr mi s-a parut cea mai proasta alegere pentru a-i da replica lui Renee, dar, spre surprindea mea, atractia dintre cei doi nu intra la categoria “balbaieli”, categorie care ocupa peste trei sferturi din film.

New in Town pare a fi o fabula a crizei financiare (fabrica amenintata de faliment si orasul care s-ar prabusi din cauza acestui lucru), dar sunt sanse mari ca aceasta comedie romantica extrem de familiara sa iti aminteasca de o multime de alte filme care trateaza acest subiect, intr-o varianta mult mai buna.

In fond si la urma urmei, care-i baiul cu viata la oras? In New in Town si in alte zeci de filme hollywoodiene de acest gen intalnim o persoana cu un prezent imbucurator si viitor stralucit, care ajunge fortat intr-un orasel mic si plictitsitor, dar cu "ceva" sclipitor care o determina sa renunte la viata de oras si sa imbratiseze simplitatea si comunitatea vietii rurale.

As vrea sa vad un film in care cineva, venit dintr-un orasel mic, invata cat de minunata este viata atunci cand nu ai curajul sa-ti saluti vecinii dubiosi, sa comanzi mancare la trei dimineata sau sa ai optiunea de a-ti alege job-ul.

Trailer New in Town

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea