Filme

#2008 #comedie #dane cook #alec baldwin #kate hudson #jason biggs #_my-best-friend-s-girl-2008

My Best Friend's Girl - o ingretosala vulgara cu iz de comedie

My Best Friend’s Girl este realizat pe modelul de-acum celebrei comedii vulgare American Pie, insa aduce totusi ceva nou: duce nivelul ridicolului si al ingretoselii pe culmile disperarii spectatorului. Nu exista ceva bun de spus despre acest film, decat ca ar fi trebuit sa nu fie facut niciodata. Dar degeaba imi plang acum cele 90 de minute de viata pierdute in sala de cinema, raul a fost deja facut spre oroarea mea vizuala.

Nu m-a surprins ca unul dintre protagonsti, de la care porneste toata tevatura asta ieftina si gresit intitulata comedie romantica (nu este nimic comic sau romantic in film), este din nou Jason Biggs. Dupa American Pie, actorul a devenit un specialist al acestui gen de filme (il puteti vedea si in esecul Over Her Dead Body ce ruleaza in cinematografele de la noi) cu care reuseste s-o dea in bara de fiecare data.

90 de minute dureroase

my best friend's girlJunele Dustin (Jason Biggs) este indragostit iremediabil de o foarte frumoasa colega, blonda si cu ochi albastri, pe numele ei Alexis (Kate Hudson), pentru care ar fi in stare de orice, si cand spun orice ma refer la umiliri publice, o proba de maraton sau ingurgitarea unei bucati de friptura in sange, desi el este vegetarian. Ce nu face omul din dragoste?! Dustin nu indrazneste sa-si dezvaluie sentimentele fata de Alexis de teama, cat se poate de indreptatita, ca va fi refuzat, asa ca se multumeste sa fie bunul ei prieten si servitor.

Dupa un timid “Te iubesc” aruncat peste masa unui restaurant, Dustin se teme ca a comis greseala fatala si ca va pierde marea iubire a vietii lui. Asa ca ii cere disperat ajutorul varului sau, Tank (Dane Cook), un pierde-vara specializat in impacarile cuplurilor cu probleme. Care este schema? Tank primeste bani de la fostul iubit pentru a o scoate pe demoazela nemultumita in oras. La intalnire Tank se va comporta precum ultimul vagabond vulgar si prost-crescut, iar don’sora va ajunge sa regrete ca s-a despartit de iubit si va alerga bulversata inapoi in bratele acestuia. Si astfel toata lumea e fericita: Tank ramane cu banii si reputatia de Cupidon diabolic, iar iubitul-angajator cu fata.

Reticent la inceput, Tank accepta pana la urma sa aplice strategia si pe Alexis la rugamintea insistentului sau var. Convins ca tehnica va da roade si Alexis va alerga in bratele sale, Dustin isi da seama cam tarziu ca relatia dintre Tank si virtuala sa iubita a trecut de nivelul strict profesional. Pe scurt, Tank si Alexis se indragostesc pentru ca, simplu, amandoi fug de aceleasi lucruri: dragoste, relatie si responsabilitati.

Daca filmul s-ar fi oprit aici, ar fi putut trece la categoria comedie romantica sau ceva de genul, insamy best regizorul pluseaza cu inca jumatate de ora in care trebuie sa inghitim un calup scarbos si foarte colorat alcatuit din dilemele lui Tank (nu crede ca e destul de bun pentru Alexis). De aici deriva o serie de “cascadorii” grosolane si cu tenta porno prin care Tank incearca s-o faca pe blonda sa nu-l Mai placa. Nici nu ii este prea greu.

Credem din nou ca s-a incheiat si speram sa ni se dea banii la iesirea din sala de cinema, dar stupoare: Tank are din nou dileme si (aici inserati voi un sir lung de emoticoane care plang cu lacrimi de crocodil) isi vrea iubita inapoi. Si daca inca sunteti curiosi cum se termina aceasta sarada, mergeti la film, desi totusi sper ca v-am vindecat aceasta pornire cat priveste My Best Friend’s Girl.

Dane Cook si al sau kebab

Poate va intrebati de unde toata greata de care tot pomeneam aici? Scena kebabului inca ma bantuie si, desi, nu sunt un fan al acestui fel de mancare, ma voi tine departe de el pentru restul vietii. De ce? Incercati sa va imaginati ca kebabul cu pricina este o parte anatomica feminina si restul…e My Best Friend’s Girl. Iar filmul abunda in astfel de scene condimentate din plin cu replici seci, total neamuzante, dar asezonate cu alte parti anatomice.

my friendJocul actoricesc nu merita mentionat, avand in vedere ca regia lipseste complet, iar scenariul este o insiruire dureroasa de replici cretine, dar sa facem un ultim efort: Jason Biggs joaca la fel ca in toate celelalte filme in care l-ati vazut de la American Pie incoace, la fel si Kate Hudson, bine ancorata in rolul de blonda cu dileme in dragoste de care nu se mai desprinde la aparitia filmelor cu sonor, iar Dane Cook este elementul horror al productiei si asa nefericite.

Cook este un anti-talent care ar fi trebuit sa ramana in spatele unei tejghele de vanzator de hot-dog intr-un orasel cu 100 de locuitori, astfel incat sa ingretoseze cat mai putina lume. “Prestatia” sa trista nu e egalata decat de aparitia lui Alec Baldwin in rolul tatalui lui Tank, adica o versiunea upgradata a fiului degenerat si o ilustrare perfecta a zicalei cu aschia si trunchiul.

My Best Friend’s Girl se zbate frumusel pentru titlul de cel mai prost film al lui 2008, asa ca ii uram noroc, competitia se anunta acerba!

NOTA 2/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea