Filme

#film #oscar #marian crisan #Centrul National al Cinematografiei # Morgen

Morgen, propunerea Romaniei la premiile Oscar 2011

Reprezentantii Centrului National al Cinematografiei au anuntat ca drama "Morgen" (regia: Marian Crisan) este propunerea Romaniei la premiul Oscar, la categoria "Cel mai bun film strain", la gala programata sa aiba loc in februarie 2012.
 

Juriul a fost format din sapte membri, cea mai mare parte dintre ei fiind critici de film : Cristina Corciovescu , Mihai Chirilov , Eugenia Voda, Magda Mihailescu, Dana Duma, Dinu Tanasesi si Eugen Athanasiu, informeaza procinema .ro.

"Morgen" este povestea lui Nelu, un barbat in varsta de 40 de ani, care lucreaza ca agent de paza intr-un supermarket din Salonta – un orasel de la granita romano-ungara. Pentru Nelu, zilele trec la fel: in zori pescuieste, apoi merge la lucru, iar seara se intoarce acasa.

Intr-o zi, barbatul pescuieste ceva neobisnuit: un emigrant care vrea sa treacă granita ilegal. Emigrantul ii ofera lui Nelu bani pentru a-l ajuta sa treacă ilegal prin Romania. Fara sa inteleaga exact ce vrea sa ii comunice emigrantul, Nelu ia banii si ii promite ca il va ajuta sa treaca granita "maine" ("morgen", in limba germana).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea