Filme

#globurile de aur #filme #morgan freeman #globurile de aur 2012 #distributie film #premii film #cariera film

Morgan Freeman va primi Globul de Aur pentru intreaga cariera

Actorul american va fi recompensat cu premiul pentru intreaga sa cariera, la ceremonia , ce va avea loc pe 15 ianuarie.

In cei patruzeci de ani de activitate, a jucat in peste 100 de filme si a interpretat, in general, persoanaje intelepte.

Prima aparitie a lui Freeman in calitate de actor a avut loc in anul 1971, in 'Who Says I Can't Ride a ?'. Au urmat roluri in serialele 'Another World' si 'The Electric Company'.

De la jumatatea anilor '80, Freeman a inceput sa primeasca roluri importante, care i-au adus notorietate la Hollywood. Unul dintre rolurile sale epice este cel al detinutului Red, din 'Inchisoarea ingerilor' (1994). Acest rol i-a adus si o nominalizare la premiile Oscar.

In 2004, Morgan Freeman a fost rasplatit cu premiul Oscar pentru 'Cel mai bun actor in rol secundar' cu rolul din filmul 'Million Dollar Baby'.

Premiul pentru intrega cariera de la Globurile de Aur - Cecile B. DeMille Award - este decernat de Asociatia presei straine de la Hollywood (HFPA).

In trecut, acest trofeu a fost castigat de Barbra Streisand , Al Pacino, Michael Douglas, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Anthony Hopkins, Warren Beatty si Alfred Hitchcock .

Foto: listal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea