Monstrii care au cucerit marele ecran. Cele mai faimoase bestii din filmele horror!

Filme

#frankenstein #dracula #king kong #alien #filme horror #godzila #bestii filme horror

Monstrii care au cucerit marele ecran. Cele mai faimoase bestii din filmele horror!

Cu Godzilla zguduind din nou box-office-ul american, monstrii tind sa revina in forta in memoria publicului amator de productii horror. Iata un top al celor mai reusite bestii produse in Cetatea Filmului si felul in care si-au pus amprenta asupra publicului spectator.

1. Frankenstein

Frankenstein a intrat in preferintele cititorilor odata ce Marry Shelley a publicat romanul omonim. Avea sa treaca mai bine de un secol pana cand monstrul carpit din diferite organe si adus la viata in laborator sa isi puna amprenta asupra psihicului cinefililor.

In 1931, Boris Karloff dadea prima data viata monstrului adus pe marele ecran. De atunci si pana acum, zeci de remake-uri au rulat in salile de cinema, ultima fiind o versiune a anului 2014 - "Eu, Frankenstein", cu Aaron Eckhart in rolul principal.

2. Alien

Monstrii spatiali care o fugaresc pe Ripley vreme de vreo patru serii, din 1979 pana in 1997, au fost atat de bine primiti de public, incat au facut casa buna si in alte adaptari ale versiunii initiale, precum Alien VS Predator.

3. Godzilla

Gigantica creatura preluata din cultura japoneza a primit botezul Hollywodului in 1954 si de atunci pare lipita de marele ecran. "Godzilla, regele monstrilor", "Godzilla VS Space Godzilla" sau "King Kongu tai Gojira" sunt doar cateva titluri in care monstrul marin este pus sa lupte impotriva altor reprezentanti ai speciei cinematografice de groaza.

Insa anul acesta, Godzilla da semne ca se intoarce in forta, cu vreo 39 milioane dolari puse in buzunar in doar doua saptamani de la lansare.

4. King Kong

Uriasul antropoid cu slabiciune pentru blondinele din New York si-a facut debutul pe marele ecran cu mai bine de 70 de ani in urma. Cariera lui a inregistrat mai putine remake-uri fata de "surata" Godzilla, dar a primit intotdeauna aplauzele fanilor. Si cum ultima reluare a povestii dateaza din 2005, nu trebuie sa va mire daca in 2015 ne vom bucura de un "the King of Kong", proiect inceput pe mana lui Seth Rogen si transformat intr-o ... comedie.

5. Dracula

Nimic mai atragator ca un vampir! Cel putin pentru americani, care s-au dat in vant dupa miticele creaturi inca de la aparitia lui "Nosferatu" in 1922 si pana la palidul Edward din Twilight Saga. Vampirii au iesit pe scena sub infatisarea contelui Dracula in nenumarate randuri, in interpretarea lui Brad Pitt sau a lui Wesley Snipes in "Blade". Si nici spectatorii barbati nu au comentat nimic atunci cand Kate Beckinsale si-a scos coltii in "Underworld".

Sursa foto: tasteofcinema.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea