Filme

#mia kirshner #heather graham #comedie #_miss-conception-2008

Miss Conception - caut barbat perfect pentru ovul defect

De ce ar dori oare un regizor sa ne povesteasca tribulatiile unei femei ajunsa prematur la menopauza? De ce ar dori oare cineva sa streseze spectatorii unei asa-zise comedii romantice cu vanatoarea disperata si disperanta lansata de o femeie al carui ceas biologic pare sa ticaie la fel de tare si puternic ca Big Ben-ul londonez? De ce ajunge o femeie la menopauza la doar 33 de ani fara sa fi avut vreo problema pana atunci?

Nu sperati ca cele 94 de minute ale comediei lui Eric Styles , Buy Borrow Steal/Miss Conception (in traducere romaneasca Cumpar, imprumut barbat), sa va lamureasca asemenea intrebari sau sa va distreze in vreun fel.

Ovulul si planul

heather“Vreau un barbat cu care sa fac un copil pana nu-mi mor ovulele”…cam asta trambiteaza mare parte din film Georgina (Heather Graham), o londoneza ambitioasa de 33 de ani, patroana unei firme de constructii (nu are nicio tangenta cu acest job), care brusc se trezeste fara partenerul de viata, dupa 6 ani de convietuire . Motivul despartirii? Acelasi ca intotdeauna in cazul barbatilor: “un copil?!? nu ma simt pregatit pentru o asemenea responsabilitate”, zice “alesul” inchizand usa dupa el.

Totusi, entuziasmata de alegerea hainutelor pentru copilul nou-nascut al unei prietene, Georgina viziteaza un magazin specializat si atentia ii este brusc captata de o reclama la o clinica de fertilitate . Cu un colaj de matusi paroase si mustaciose care ii alearga prin minte, Georgina, se hotaraste sa apeleze la serviciile clinicii. Drama si stupoare cand doctorul ii explica senin ca mai are un singur ovar functional (din ce cauza nu aflam, doar e comedie) si o singura sansa de a face un copil. Panicata, Georgina se lanseaza intr-o vanatoare disperata pentru gasirea barbatului perfect care sa fie tatal copilului ei.

Blonduta londoneza, in lipsa prietenului plecat in insule la filmarea unui documentar, va “rasfoi”conception prietenii prietenelor, prietenii gay ai prietenelor, barbatii prezenti la o inmortmantare, colegii de pe santier , striperi si alti nefericiti. Concluzia: nu exista barbati…normali, sanatosi si mai ales liberi! Georgina este mereu sfatuita de buna sa prietena din copilarie, Clem (Mia Kirshner), o avocata focoasa, dar cu un trecut plin de relatii disfunctionale. Va dati seama ce poate iesi din acest parteneriat! Dupa un sir lung de esecuri, telefoane, neintelegeri si obstacole, Georgina ajunge tot la fostul/actualul prieten/viitorul tata al copilului ei…oops, am dezvaluit finalul, total “imprevizibil” de altfel.

Heather Graham – blonda si atat

Despre personaje nu sunt prea multe de zis, mai toti actorii avand un numitor comun: joc plat, artificial, lipsit de creativitate si de orice fel de sclipiri. Heather Graham a trecut, se pare, oceanul in cautare de roluri mai bune, dupa ce la Hollywood intrase intr-un con de umbra. Proasta alegere pentru ca Georgina ei nu le are nici macar cu accentul britanic. Mia Kirshner este singura prezenta simpatica din film, cu toate ca si personajul ei este la fel de lipsit de substanta, iar prestatia actoriceasca la fel de plictisitoare. Alti actori nu am mai observat, fiind prea ocupata sa-mi privesc cadranul ceasului la fiecare 20 de secunde. Daca mi-au scapat, poate ii veti descoperi voi, daca alegeti sa vedeti filmul.

Buy Borrow Steal este doar un alt film pentru femei (desi este, culmea, regizat de un barbat) ca si Sex and the City, cu un limbaj codat pentru orice barbat (nu este nimic de inteles din el, dar sexul puternic intra in stand by la subiecte de acest gen), o pierdere de bani si de timp si absolut deloc amuzant, asa cum se vrea a fi. Scenariul, desi porneste de la o premisa interesanta, abunda in poante expirate sau reciclate, care nu ar reusi sa amuze niciun copil in fasa.

Concluzia: daca vreti sa-l vedeti neaparat, asteptati totusi sa apara pe DVD (ma intreb de ce nu a iesit direct pe acest tip de suport?), daca vreti sa mergeti la cinema in weekend, puteti alege cu siguranta ceva mai bun…cam orice altceva.

NOTA 2/10



Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea