Filme

#mic dejun #filme #Falling Down # Breakfast at Tiffany's #The Public Enemy

Micul dejun pe marile ecrane: 3 scene memorabile

Multi dintre noi luam micul dejun imbracati in pijama, sorbind absenti o ceasca de cafea si gandindu-ne la ceea ce ne asteapta la locul de munca. Exista insa productii hollywoodiene care reusesc sa faca din aceasta masa un adevarat spectacol, eliminand complet elementele banale. Iata cateva dintre ele!


Falling Down

In "Falling Down", Michael Douglas are parte poate de unul dintre cele mai reusite roluri din cariera sa. Douglas il interpreteaza pe William Foster, un american care are parte de o zi infernala: trafic aglomerat, un vanzator coreean care nu-i da fise de telefon, o confruntare cu o banda de infractori etc.

Una dintre scenele-cheie ale filmului este cea in care personajul intra intr-un fastfood si comanda micul dejun. Acolo afla cu stupoare ca micul dejun nu se mai serveste dupa ora 11.30, iar de aici pana la o adevarata criza de nervi nu mai este decat un pas.


Breakfast at Tiffany's

"Breakfast at Tiffany's" este unul dintre filmele de referinta ale lui Audrey Hepburn. Filmul debuteaza cu memorabila scena in care Holly Golightly, personajul interpretat de Hepburn, coboara dintr-un taxi si se posteaza in fata unui magazin de bijuterii, cu micul dejun la pachet si costumata elegant: rochie de seara, colier de diamante, manusi de matase si ochelari de soare.

Potrivit declaratiei lui Julie Andrews, sotia lui Black Edwards, regizorul filmului, scena a fost filmata "din prima", fara niciun fel de repetitie.


The Public Enemy

Una dintre cele mai mari confruntari cinematografice in fata unei mese are loc in "The Public Enemy" (1931), un clasic al filmelor cu gangsteri. Tom Powers, un gangster in plina ascensiune, interpretat de James Cagney, are o discutie contradictorie la micul dejun cu iubita sa, Kitty (Mae Clarke).

Enervat de comentariile acesteia, el apeleaza la o tactica la fel de eficienta ca o rafala de mitraliera: ii arunca in fata o jumatate de grapefruit.

Se pare ca ideea acestei scene ii apartine regizorului William Wellman, care marturisea ca si-a dorit sa procedeze la fel si cu sotia lui.


Sursa foto: gojiberriesblog.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea