Filme

#lars von trier #premiile academiei europene de film #melancholia #nominalizari film

'Melancholia', favorita la premiile Academiei Europene de Film

Pelicula regizata de Lars Von Trier , 'Melancholia', domina lista nominalizarilor din acest an la premiile Academiei Europene de Film.

Cu noua nominalizari, 'Melancholia' se dovedeste a fi unul dintre cele mai bune filme din acest an. Nu degeaba a obtinut nominalizari la categoriile 'Cel mai bun film' si 'Cel mai bun scenariu'.

Lars Von Trier a intrat in cursa pentru trofeul 'Cel mai bun regizor', alaturi de Jean-Pierre si Luc Dardenne, Susanne Bier si Aki Kaurismaki .

Premiul pentru 'Cea mai buna actrita' va fi disputat intre Kristen Dunst si charlotte gainsbourg - ambele protagoniste in 'Melancholia'. Lor li se alatura Cecile de France , Nadezhda Markina si Tilda Swinton.

Romania este reprezentata la premiile academiei europene de film de Paul Negoescu si Anca Miruna Lazarescu. Cei doi regizori au obtinut cate o nominalizare la categoria 'Cel mai bun scurtmetraj', pentru 'Derby', respectiv 'Apele tac'.

Premiile Academiei Europene de Film vor fi decernate in cadrul unei ceremonii ce va avea loc pe 3 decembrie la Berlin.

Trailer 'Melancholia'



Foto: starpulse.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea