Filme

#margaret thatcher #rolul margaret thatcher #doamna de fier #ecranizari #personaj cinema #personat televiziune #flme

Margaret Thatcher, personaj de cinema si televiziune: 4 filme cu si despre Doamna de Fier

Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii, a marcat istoria Regatului Unit si a inspirat, in repetate randuri, realizatori de productii de televiziune ori cinematografice, care au transformat-o in personaj central. Descopera cateva dintre cele mai importante filme de televiziune si cinema cu si despre Margaret Thatcher.


1. The Queen (2009)

Filmul documentar "The Queen", impartit in cinci episoade si difuzat pe canalul britanic de televiziune Channel 4, spune povestea vietii reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii. In cel de-al treilea episod este analizata relatia maiestatii sale cu Margaret Thatcher, intepretata de actrita Lesley Manville.


2. Margaret (2009)

O productie marca BBC, filmul "Margaret" arunca o privire asupra ultimelor zile ale fostului prim-ministru britanic la conducerea guvernului britanic, dupa infrangerea suferita la alegerile din 1990. In aceasta pelicula, in pielea lui Margaret Thatcher intra actrita Lindsay Duncan.


3. The Falklands Play (2002)

Productia de televiziune "The Falklands Play" ar fi trebuit sa vada lumina zilei inca din 1983, insa in urma unor controverse legate de tonul sau pro Margaret Thatcher, realizarea sa a fost amanata pe termen nedeterminat. In cele din urma, productia TV a aparut in 2002, abordand felul in care guvernul condus de Margaret Thatcher a gestionat problema recuperarii insulelor Falkland.


4. The Iron Lady (2011)

Cea mai recenta dintre peliculele care o au drept personaj central pe Margaret Thatcher este "The Iron Lady", o productie cinematografica in care fostul prim-ministru este interpretat de doua actrite: Alexandra Roach (Margaret Thatcher in tinerete) si Meryl Streep. Cea din urma a si castigat un premiu Oscar pentru interpretarea sa magistrala.

Din distributia filmului, care nu s-a bucurat de cea mai calduroasa primire din partea criticilor, mai fac parte si Jim Broadbent (in rolul sotului decedat, Denis Thatcher) si Anthony Head (cel mai longeviv membru al cabinetului Thatcher, Geoffrey Howe).



Sursa foto: ibnlive.in.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea