Filme

#maraton #film #romantic #dragoste #ziua indragostitilor #valentines day #articol #the notebook #titanic

Maraton de filme romantice de Ziua Indragostitilor

Ce putem face de Valentine’s Day daca vrem sa meninem atmosfera dragastoasa, dar suntem prea lenesi sa luam o cina romantica sau sau sa iesim in oras? In astfel de situatii, un film romantic si un castron plin cu floricele de porumb pare a fi alegerea potrivita. Dar ce parere aveti de doua filme romantice si o portie dubla de floricele? Dar trei filme? Patru? Cu cat mai multe, cu atat mai bine. In cazul asta, haideti sa o tinem toata noaptea pe filme romantice, dar sa fim atenti sa nu exageram cu popcornul.

Filmul 1:
An Affair to Remember / O aventura de tinut minte
Incepeti cu filmul clasic din 1957, care ii are pe celebrii Cary Grant si Deborah Kerr in rolurile principale. In timpul unei croaziere din Europa spre New York, Nicky Ferrante (Grant) si Terry McKay (Kerr) se imprietensc si in cele din urma se indragostesc. Desi amandoi sunt logoditi si pe punctul de a se casatori, ei decid sa se intalneasca peste 6 luni la ultimul etaj din Empire State Building (locul cel mai apropiat de Paradis, dupa cum suspina ea), de Ziua Indragostitilor.

Filmul 2:
Sleepless in Seattle / Nopti albe in Seattle
Tom Hanks este Sam, un barbat care a ramas vaduv. Fiul sau in varsta de 8 ani, Jonah, este ingrijorat de starea tatalui sau si suna la o emisiune radio. Convins sa vorbeasca la telefon, Sam vorbeste despre dragostea lui pentru sotia care a murit, si despre timpul petrecut impreuna cu ea si care a fost pura magie. Ca urmare, sute de femei ii scriu lui Sam. Una din ele este Annie (Meg Ryan). Ea este logodita cu Walter, dar acesta este un pic cam ciudat. Annie va depune eforturi serioase pentru a se intalni cu Sam.

Filmul 3:
Pretty Woman / Frumusica
Frumusica este o comedie romantica, devenita un simbol al povestilor de dragoste cinematografice. Edward Lewis (Richard Gere), un barbat bogat care nu-si mai poate dori nimic in viata, intalneste intamplator o femeie (Julia Roberts) de moravuri usoare, de care se indragosteste. Tanara invata alaturi de el cum sa se imbrace, cum sa manance elegant si cat de frumoasa este muzica de opera. Dar va dura acest incredibil vis de Cenusareasa ?

Filmul 4:  
When Harry Met Sally... / Cand Harry o intalneste pe Sally
Prima data cand Harry (Billy Crystal) o intalneste pe Sally (Meg Ryan) este chiar dupa ce amandoi absolvesc universitatea din Chicago si impreuna pleaca spre New York. Ajunsi aici, fiecare va merge pe propriul drum in cautarea dragostei, insa dau gres. Se reintalnesc de mai multe ori, devin prieteni foarte buni si fiecare se simte bine in compania celuilalt. Prietenia dintre cei doi 'nu va rezista mult', caci ambii realizeaza ca sunt facuti unul pentru celalalt.

Filmul 5:  
Breakfast at Tiffany's / Mic dejun la Tiffany
In New York-ul anilor '60, Holly (Audrey Hepburn), o tanara frumoasa si sofisticata, duce o viata usoara si fara obligatii. Ea isi iroseste timpul participand la intalniri si petreceri pretentioase. In asteptarea unei casatorii cu un domn instarit, ea insoteste diversi barbati instariti, de care nu o leaga insa decat cadourile pe care acestia i le fac. Viata lipsita de griji a lui Holly este data peste cap in momentul in care ea il intalneste pe Paul (George Peppard), noul ei vecin, un tanar care viseaza sa ajunga un scriitor de succes, pana atunci intretinut fiind de o femeie mai in varsta, dar bogata.

Filmul 6:  
City of Angels / Ingerul Pazitor
Seth (Nicolas Cage) este un inger care vegheaza asupra Los Angeles-ului. El incepe sa simta ca meseria sa este din ce in ce mai grea, dupa ce se indragosteste de Maggie (Meg Ryan), o frumoasa doctorita cardiolog. Ea devine interesata de Seth si ca urmare, faptul ca el este nemuritor incepe sa fie mai mult un dezavantaj decat un atu, ceea ce duce la dificila alegere intre nemurirea cereasca si dragostea pamanteana.

Filmul 7:   
Titanic / Titanic
Rose (Kate Winslet) are 17 ani si in ciuda vointei ei, porneste in calatorie spre America pentru a se casatori cu bogatul Cal Hocklee (Billy Zane). In acelasi timp un artist sarac, Jack Dawson (Leonardo DiCaprio), ajunge si el prin niste imprejurari pe Titanic. Cei doi se intalnesc si intre ei se naste o poveste de dragoste careia i se opun toti din jurul lor. Povestea celor doi insa nu are un final fericit, pentru ca in noaptea de 14 aprilie 1912, Titanicul se loveste de un iceberg si incepe sa se scufunde.

Filmul 8:  
The Notebook / Jurnalul
Allie (Rachel McAdams) si Noah (Ryan Gosling) se intalnesc la un carnaval si se indragostesc. Povestea lor de dragoste este plina de peripetii, incepand cu dezacordul parintilor. Vazand ca nu se pot impune in fata tinerilor, parintii hotarasc ca familia sa se mute din oras. Neprimind nici un semn din partea lui Noah, Allie vrea sa se casatoreasca cu Lon, un soldat american , dar nu inainte de a merge sa-l vada pentru ultima data pe Noah. Acum este momentul in care trebuie sa decida ce va face in continuare.

Urmareste trailerul filmului The Notebook, cu Rachel McAdams si Ryan Gosling

Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea