Filme

#_marea-dinlauntru-2004

Mar adentro

Se vorbeste de mult timp despre Mar adentro.... Cam de la Festivalul de film Transilvania. Marturisesc ca nu am avut ocazia sa il vad la Cluj si cum asteptarea sporeste curiozitatea ... Mar adentro a fost pe masura asteptarilor mele, un film deosebit, asa cum imi plac mie filmele, in special cele neamericane.

Filmul nu este unul usor de digerat, asa ca v-as sfatui sa nu-l vedeti intr-o zi ploioasa si numai asa... de dragul de a vedea un film oarecare... Pentru un astfel de film trebuie sa fii pregatit sufleteste, pentru ca te face sa vezi viata din perspectiva unui om imobilizat pentru care viitorul nu reprezinta decat moarte.

Ramon Sampedro este un barbat trecut de prima tinerete, imobilizat de la gat in jos in urma unui accident petrecut in urma cu treizeci de ani. Ramon pledeaza pentru o moarte demna insa tragic este faptul ca nu poate sa-si indeplineasca dorinta decat cu ajutorul unei alte persoane.

Si cum dragostea nu putea lipsi, doua femei apar in viata personajului nostru: Julia, avocata care il sustine in lupta cu autoritatile pentru a-si sfarsi viata si Rosa, o femeie din acelasi sat, care incearca sa il convinga ca viata merita totusi traita. Fermecate de personalitatea puternica a lui Ramon, ele ajung sa-si reconsidere propria viata. In cele din urma, asa cum ii este dorinta, moartea ii va fi oferita, paradoxal, din dragoste de catre Rosa. Fereastra catre o alta lume este pentru Ramon paharul cu apa in care au fost dizolvate cateva grame de cianura . Marea pe care a iubit-o o viata intreaga, marea care i-a rapit viata in plina tinerete este acum marea dinlauntru.

Mar adentro este un film despre care nu se poate scrie indeajuns de bine asa ca va las sa il vedeti sperand ca veti fi si voi placut surprisi de poveste, oricat de tragica ar fi ea...

Vizionare placuta!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea