Filme

#_madagascar-2005

Madagascar sau Despre personaje cu sare si piper

Daca vreti sa va amintiti de copilarie e musai sa vedeti Madagascar , un film de animatie ce istoriseste pataniile unor necuvantatoare, (aici e clar ca sunt cuvantatoare) ce evadeaza din Gradina Zoologica din New York.

Animalutele, narcisistul leu Alex-vedeta gradinii, zebra Marty, Melman-o girafa ipohondra si hipopotamita Gloria, se inteleg de minune in captivitate si nici unul nu viseaza la o altfel de viata pana cand... zebra Marty plictisita de rutina de la Gradina zoologica prinde curajul de a aspira la viata in libertate. Marty evadeaza cu ajutorul unei bande de pinguini periculosi care planuiau de mult timp fuga. Observand disparitia lui Marty, leul, hipopotamita si girafa se precipita si pleaca si ei spre Africa sa-si gaseasca prietenul. Cu ce pleaca? Normal, cu metroul! De ce va mirati? Cei trei amici se descurca de minune in metroul sau in gara din New York... singura problema este ca o ceata de animale in mjlocul oamenilor este cam batatoare la ochi. Desi extrem de civilizate si politicoase, animalele creeaza isterie in jur si in consecinta... capturate si frumos impachetate, ele sunt expediate in jungla. Vasul naufragiaza si cei trei il regasesc pe Marty, disperat si singur, pe o insula tanjind deja dupa captivitatea lipsita de pericole.

Desi se adapteaza perfect ca infatisare decorului salbatic, Alex, Marty, Melman si Gloria se comporta mai mult ca niste oameni, naufragiati si speriati de o lume necunoscuta.

Sursa comicului in acest filmulet savuros este asezonarea celor patru prieteni: Alex leul este orglios peste masura, desi destul de fricos... se comporta dupa rang, doar e regele animalelor; Marty este zvapaiatul trupei, plin de initiativa, razvratit; Melman girafa bolnavicioasa, fusiforma, se impiedica mereu de gat si are probleme serioase cu migrenele; Gloria, hipopotamita este inteleapta, cu un fizic masiv dar totusi destul de gratioasa.

Cum am putea gasi altfel aceste animale laolalta daca nu intr-un film de desene animate? Am stabilit deja, combinatia personajelor este ideala, daca mai punem la socoteala coloana sonora de exceptie si faptul ca pe alocuri filmul are accente de parodie avem un produs pe cinste, nu?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea