Filme

#_the-lovely-bones-2009 #cronica #film #the lovely bones #drama #thriller

Lovely Bones - cu un picior in Rai si cu unul pe Pamant

Susie (Saoirse Ronan) este o fetita de 14 ani din Pennsylvania anilor ’70, aflata la varsta primului sarut pe care de altfel nu-l mai apuca. Viata micutei este curmata de vecinul George Harvey, un individ aparent normal, care se dovedeste a fi un nemilos ucigas in serie . Nu v-am povestit tot filmul aici, ci doar primele 20 de minute.

Susie e prinsa intre doua lumi – nici nu e in viata, dar nici nu a trecut definitiv in lumea celor drepti – si incearca sa ii ajute pe cei dragi sa-l gaseasca pe criminal si totodata sa-si regaseasca linistea pierduta.

The Lovely BonesAceasta este povestea noului film cu care vine in fata cinefililor Peter Jackson, regizorul care a ne-a cucerit in urma cu cativa ani cu trilogia oscarizata Stapanul Inelelor.

Ideea din Lovely Bones nu e rea. Pacat insa ca dupa ce trecem de momentul uciderii fetitei, se anuleaza practic tot ceea ce s-a castigat in prima parte. Filmul isi pierde din interes; devin enervante pasajele lungi cu Susie zburdand pe campii si in alte locuri paradisiace, planurile incep sa se amestece haotic, iar la un moment dat nici nu mai stii ce se intampla in lumea reala si ce se intampla dincolo.

Ok, am inteles ca Peter Jackson a vrut sa insiste foarte mult asupra partii onirice a povestii, insa cred ca a sarit un pic calul. Personal, mi-am ranit ochii in galbenul si verdele foarte puternic si totodata ireal cu care Jackson ilustreaza secventele din lumea de dincolo.

Finalul stupid strica tot filmul

The Lovely BonesLa cat de bine a fost portretizat criminalul in serie, ma asteptam la un final pe masura. Peter Jackson da cu bata in balta si compromite filmul cu un final stupid, care nu merita povestit, ci mai degraba vazut.

Desi pare ciudat, in acest film vedeta nu este Saoirse Ronan, actrita ce detine rolul principal, ci Stanley Tucci , cel care il interpreteaza pe George Harvey.

Stanley Tucci apare in Lovely Bones asa cum nu l-ati mai vazut vreodata:  cu podoaba capilara (?!!), cu ochelari, un ucigas in serie numai bun de pus la colectie alaturi de alti hacuitori celebri: Michael Myers, Jason Voorhees , Freddy Krueger etc.

The Lovely BonesPerfect este cuvantul care descrie cel mai bine jocul lui Tucci in aceasta productie. Cu precizie demna de un ceas elvetian, Tucci executa impecabil toate gesturile, toate ticurile si in general felul de al fi al ucigasului cu privire blanda si porniri de bestie. De altfel, pentru partitura din Lovely Bones Stanley Tucci a primit o nominalizare la Oscarurile din acest an, la categoria “Cel mai bun actor in rol secundar”.
 
De ce sa mergem la “Lovely Bones”?

Merita sa mergi sa vezi Lovely Bones din doua motive: 1) Prestatia excelenta a lui Stanley Tucci; 2) Un final demn de filmele cu prosti.

Urmareste mai jos trailerul filmului Lovely Bones:


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea