Filme

#Sfantului Valentin #love story #fime #festival

"Love Story", un nou festival dedicat indragostitilor de cinema. Iata ce filme poti urmari

Romanii au adoptat cu brio sarbatoarea Sfantului Valentin, asa ca pasul urmator nu putea sa fie decat organizarea unui festival care sa celebreze dragostea. "Love Story" debuteaza anul acesta, pe 9 februarie, la Brasov, ca un festival dedicat exclusiv filmelor de dragoste. Iata ce filme vei putea viziona:

1. Love Story

Celebrul film de dragoste realizat dupa romanul omonim al lui Erich Segal implineste anul acesta 45 de ani de la lansare. Dovada ca pelicula a trecut cu brio testul timpului o face proiectia de gala de sambata 14 februarie de la Cinema Patria din Brasov.

 

2. Amour

Amour este povestea unui cuplu ajuns la varsta senectutii, dar care pastreaza aprinsa flacara iubirii. O lectie filosofica despre viata, iubire si moarte interpretata magistral de Jean-Louis Trintignant si Emanuelle Riva. Filmul francez a facut furori la Cannes in 2012.

 

3. The Broken Circle Breakdown

"Paradisul spulberat/The Broken Circle Breakdown" este un film aparut in 2012, in regia belgianului Felix van Groeningen, care surprinde povestea de dragoste dintre Elise si Didier, un cuplu format in baza principiului "contrastele se atrag". Filmul a fost nominalizat si la un Oscar in categoria "Cel mai bun film strain".

 

4. La Piel Que Habito

Fanii regizorului spniol Pedro Almodovar si cei ai starului Antonia Banderas vor tresalta de bucurie auzind ca unul dintre filmele-cult ale ultimilor ani va fi reluat intr-una din serile Festivalului Filmului de Dragoste "Love Story". "La Piel Que Habito" a fost lansat in urma cu patru ani si relateaza experienta unui faimos chirurg estetician urmarit de tragediile din trecutul sau si de obsesiile prezentului.

 

5. La vie d'Adele

Adele este o tanara a carei viata se schimba brusc dupa ce o intalneste pe Emma, o tanara care ii aduce in cale dorinta si slefuieste transformarea ei intr-o femeie adulta. Un film aclamat la Cannes in 2013 si care a fost "vinovat" si pentru strigatul iesit din pieptul lui Steven Spielberg: "Este magnific!"

Sursa foto: cinenthusiast.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea