Filme

#filme #copii #craciun #cinema

La ce filme mergem cu copiii de Craciun

Craciunul bate la usa, la fel si vacanta de iarna, iar cinematografele romanesti ii asteapta pe pitici cu filme pe masura lor. Astfel, cei mici alaturi de mamici, tatici sau bunici vor putea petrecere sarbatorile la cinema  vizionand filme precum: "The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader ",  "Megamind" si "Gulliver’s Travels".

 

The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

 

Cel de-al treilea film din seria “Chronicles of Narnia”, bazata pe cartile fantastice pentru copii scrise in anii ‘50 de C.S. Lewis, ruleaza deja pe marile ecrane.  Actiunea din “The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader” se petrece in Marea Britanie, in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Lucy si Edmund se trezesc implicati in noi aventuri, dupa ce sunt inghititi de un tablou si aterizeaza in Narnia, la bordul corabiei Dawn Trader. Pe puntea corabiei sunt intampinati de printul Caspian si aghiotantul sau, Gary Sweet. Lor li se alatura Eustace, un nou venit in in aceasta lume. In aceasta formula, eroii au parte de diverse peripetii plus lupte la tot pasul, de rezultatul carora depinde soarta tinutului Narnia.

Viitorul suna nesperat de bine pentru  “The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader”. In primele patru zile de la lansare, filmul, cu un buget de productie cifrat la 155 de milioane de dolari, a strans incasari de peste 105 milioane de dolari,  si cu siguranta in perioada imediat urmatoare va trece pe plus.

Publicatia The Guardian are numai cuvinte de lauda  la adresa peliculei britanicului Michael Apted. The Guardian scrie ca filmul este realizat “fara pata in stilul lui Harry Potter”.

“Un film de aventura decent, bun de vizionat cu familia, care se potriveste perfect unei dimineti friguroase de sambata si care probabil va fi uitat duminica”, titreaza New York Daily News.

Publicatia Hollywood Reporter considera aceasta parte a treia a Cronicilor din Narnia drept una “anosta”, fapt care pune in pericol existenta urmatoarelor filme ale francizei.

 

Megamind

 

Studiourile Dreamworks sunt faimoase pentru animatii ca Shrek, Madagascar  sau Kung Fu Panda.  Cei de la Dreamworks s-au gandit sa realizeze un film despre cel mai inteligent si totodata ghinionist erou din istorie. Vorbim despre Megamind, personajul principal al productiei omonime regizate de Tom McGrath.

Megamind a incercat de-a lungul timpului sa cucereasca orasul Metro City, insa de fiecare data se impiedica de Metro Man, eroul superstar din aceasta poveste. Megamind reuseste in cele din urma sa-l invinga pe Metro Man. Acum ce mai ramane de facut? Megamind devine pe zi ce trece mai deprimat pentru ca nu are cu cine sa se mai infrunte.  

Ca sa se distreze, Megamind face un experiment din care ia nastere un nou erou, Titan.  Experimentul da gres, Titan descoperind ca este mult mai avantajos sa fii villain, adica erou negativ. Planul lui Titan este acela de a distruge omenirea si de a-i lua locul lui Megamind, acesta din urma transformandu-se rapid din baiat rau in aparator al binelui.

“Film bun pana la un anumit punct, insa nu are nimic din pasiunea si stralucirea lui ‘The Incredibles’ sau a lui ‘Toy Story”,  sunt de parere cei de la The Guardian.

Total Film catalogheaza Megamind drept un fantasy satira in stil retro, inteligent si plin de emotie, menit sa atraga atat publicul adult, cat si pe cei mici.

“De obicei sunt impotriva filmelor 3D, insa Dreamworks a gasit formula potrivita cu Megamind si How To Train Your Dragon. Will Ferrell s-a intors!”, concluzioneaza cronicarul de la BDK Reviews.

Megamind ruleaza deja in cinematografele din Romania.

 

Gulliver's Travels

 

Romanul lui Jonathan Swift a cunoscut multe ecranizari, insa niciuna in care sa fie distribuit Jack Black (il stiti voi, cel din “School Of Rock”, “Nacho Libre” si “Year Zero”). Producatorii filmului spun ca Gulliver’s Travel’s este o abordare mai moderna a cartii lui Swift.

Lemuel Gulliver (Jack Black) esueaza pe tarmul unei tari necunoscute si se trezeste ca este luat prizonier de un popor de pitici. Gulliver este simpatizat de fiica regelui liliputan (Emily Blunt), insa cade rapid in dizgratie dupa ce refuza sa atace o tara cu care Liliputul se afla in conflict.

Deocamdata nu am depistat care sunt elementele de noutate ale filmului lui Rob Letterman. Aceasta enigma va fi dezlegata abia pe 24 decembrie, data la care filmul patrunde si in cinematografele noastre.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea