Filme

#_kung-fu-panda-2008 #david cross #lucy liu #seth rogen #jackie chan #angelina jolie #ian mcshane #dustin hoffman #jack black #animatie #comedie #martianle #arte #kung fu panda

Kung Fu Panda - animatie, arte martiale si multe nume sonore

De multe ori se intampla sa caracterizam un film dupa titlul sau. Nu si de data aceasta. Kung Fu Panda adopta un stil diferit fata de ce ne sugereaza titlul. Desi prezinta o multime de momente comice, filmul trece putin cate putin in extrema cealalta. Asa ca pelicula sfarseste prin a transmite un mesaj despre credinta si onestitate, dar si despre ideea de a nu renunta niciodata la un vis.

Filmul este setat intr-un loc linistit numit Valea Chinei, unde singurele finite vorbitoare sunt animalele. Po (Jack Black) isi petrece majoritatea timpului visandu-se un erou de arte martiale . In realitate, el lucreaza ca ospatar la restaurantul tatalui sau (James Hong). In acelasi timp, la un templu din apropiere, inteleptul Oogway (Randall Duk Kim) are o viziune in care fiorosul Tia Lung (Ian McShane) scapa din inchisoare si distruge intreaga vale. Pentru a opri acest lucru, maestrul Oogway trebuie sa-l aleaga pe cel ce merita sa devina Razboinicul Dragon.

Maestrii marelui ecran

Exista cinci candidati la titlul de Razboinicul Dragon, toti fiind ucenicii maestrului Shifu (Dustin Hoffman): Monkey (Jackie Chan), Tigress (Angelina Jolie), Viper (Lucy Liu), Macara (David Cross), si Mantis (Seth Rogen). Dar, ca rezultat al unei serii aleatoare de evenimente, Oogway il alege pe Po. Acest lucru vine ca o surpriza nu numai pentru Shifu, dar pentru elevii acestuia.

Pentru Po, gandul la confruntarea cu Tia Lung este inspaimantator, deoarece acesta are probleme serioase cu greutatea, dar si cu seriozitatea.

Scenele de lupta sunt bine realizate, tinand cont ca nu avem actori in carne si oase, nici macar oameni animati. Ti se pare complicat sa-ti imaginzi cum poate lupta un urs panda? Dar un sarpe? Anumite scene sunt preluate din stilurile de lupta ale maestrilor-actori Jackie Chan si Jet Li, precum si miscari utilizate in filmele Crouching Tiger, Hidden Dragon sau The Matrix.

Un adevarat fan

Intuitia realizatorilor de a-l face pe Po un fan inrait al artelor martiale a dat roadele unor momente foarte amuzante. Exista o scena in care ursuletul examineaza artefactele din templu si descopera unele amanunte inutile pe care numai un adevarat fan le-ar stii. Pentru el, simplul fapt ca i-a intalnit pe cei Cinci Razboinici este un vis implinit, chiar daca el este legendarul Razboinic Dragon, a carui sosire a fost partial anticipata.

Nu cred ca exista alt actor mai potrivit in rolul lui Po decat Jack Back. Acesta reuseste sa puna amprenta asupra personajului prin caracteristicile sale comice si copilaresti. In celelalte doua roluri principale ii avem pe actorii Dustin Hoffman - in pielea maestrului Shifu, si Ian McShane - maleficul Tia Lung. Hoffman ofera filmului putina autoritate, in timp ce McShane vine cu partea intunecata a productiei.

Angelina Jolie nu are prea multe replici, asa ca roul ei il consider mai mult, ca si in cazul celorlalte vedete, un plus pe afisul filmului. Jackie Chan este pe departe un adept al limbii engleze, dar posibilitatea de a-l avea in distributie a fost, probabil, prea buna pentru a fi ratata.

Personajele si peisajele sunt lucrate frumos, dar fara a inainta prea mult in tehnica animatiei. Exista totusi o intorsatura interesanta. Filmul incepe cu o secventa de vis, prezentata bidimensional, cu caricaturi exagerate, astfel incat, atunci cand visul se termina, iar noi intram in "adevarata" lume, contrastul devine intepenit.

Desi povestea de baza este animata cu cadre standard, Kung Fu Panda contine un material destul de comic, clipe senzationale , si momente veritabile de entuziasm. Acesta este un film de familie cu materiale solide, desi copiii vor fi mult mai incantati decat parintii.

Daca vrei sa afli inaintea tuturor ce se intampla in lumea filmului si la ce sa te astepti de la noile aparitii, aboneaza-te la Newsletterul de Cronici Cinema.acasa.ro

Trailer Kung Fu Panda

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Cauta-ti perechea