Filme

#_jumper-oriunde-oricand-2008

Jumper - primele ecouri

Jumper este prima parte a unei trilogii bazate pe apreciatul roman, cu acelasi nume, semnat de Steven Gould. Filmul ne prezinta povestea lui Davey (Hayden Christensen), un tanar provenit dintr-o familie destramata, care descopera ca se poate teleporta.

In cautarea celui care este responsabil pentru moartea mamei sale, tanarul atrage atentia Agentiei Nationale de Securitate, precum si a unui alt om cu aceleasi abilitati. Mai mult, tanarul trebuie sa lupte impotriva unei organizatii secrete, care a jurat sa ucida toti jumper -ii.

Primele reactii

Jumper nu s-a ridicat la asteptarile criticilor, ajungandu-se sa se spuna despre el ca este genul de film care “merita” mai mult din partea creatorilor sai. Raspunsul criticilor, odata cu aparitia filmului, nu a fost deloc unul satisfacator, pelicula fiind catalogata drept o actiune intamplatoare, combinata cu putina coerenta si efecte speciale stresante.

Pentru a putea vedea la ce sa ne asteptam, puteti citi reactiile criticilor in paragrafele de mai jos. In Romania, filmul va avea premiera 29 februarie.

Contra

ReelViews: Una din regulile cardinale ale unui film cu supereroi, mai ales niste supereroi de care nimeni nu a auzit, este sa nu faci integritatea povestii sa depinda de o continuare. Se pare ca regizorul Doug Liman a incalcat aceasta regula (James Berardinelli)

Los Angeles Times: Jumper pare pe jumatate facut. Un prolog lung, construit pe o calatorie clasica a unui supererou, sau lansarea unui antierou . Filmul prezinta un concept ridicat, dar cu putine resurse de investitie in actori si in scenariu (Kevin Crust)

New York Times: Este imposibil de aflat cine poarta vina pentru rezultatul obtinut. Sa fie regizorul Doug Liman, sa fie cei trei scenaristi , sau sa fie multiplii producatori care au facut prea multe intr-un fel abuziv, sau nu au facut mai nimic (Manohla Dargis)

Variety: Alunecos, dar extrem de slab. Jumper, dupa cum se pare, incearca sa atentioneze sfatul protagonistului teleportator, care la un moment dat sugereaza ca o calatorie la Roma va face filmul sa “sara peste partile plictisitoare” (Brian Lowry)

Pro

FilmsInReview: In sfarsit! Un om cu puteri supranaturale care nu este nevoit sa faca un bine lumii. Nu se opreste, de la inceput pana la sfarsit, Hayden Christensen este urmarit timp de 90 de minute in fabuloasa franciza intitulata Jumper (Victoria Alexander)

eFilmCritic.com: Devine evident, atunci cand o franciza de actiune este pasata regizorului Doug Liman, rezultatele vor iesii spectaculoase. Jumper este ultima intreprindere a producatorilor de film. Genul de film care nu te tine pe loc (Brian Orndorf)

Trailer Jumper




Daca vrei sa afli mai multe si sa fii la curent cu ce au mai facut vedetele din lumea filmului, aboneaza-te la Newsletterul Cinema acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cinema

Top

Cauta-ti perechea